Ervaringen

Opstellingen Ervaringen

Suus (✝) kwam voor een individuele opstelling

Ik kwam in aanraking met de opstellingen en begeleiding van Nathalie in de Cursus Communiceren met Dieren. Dat vond ik zoiets moois en puur om mee te maken dat ik op een gegeven moment dacht: "Ik zit best wel met wat vraagstukken in mijn leven waar ik wel eens nader naar zou willen kijken.
Ik had daar al therapie etc. voor gehad, maar nog nooit op deze manier naar gekeken. Ik was toch wel heel nerveus toen ik de opstelling aanvroeg. Ik had er wel zin in en ook was ik bang. Wat gaat er gebeuren? Is dit wat ik nu nodig heb?


Wat ben ik blij dat ik ben geweest. Ik kon helemaal mijzelf zijn. Door het gesprek waar Nathalie goed doorvroeg kwam ik tot een vraag. We hebben samen naar mijn systeem van mijn familie gekeken.
Ik vond het werken met de vloerankers heel mooi hierbij. Zelf schreef ik de woorden op de gekleurde blaadjes en koos zelf de kleuren uit. Zelfs dan worden al dingen duidelijk. En dan mag je de ankers gaan neerleggen. Ik dacht voordat ik begon 'daar ga ik natuurlijk heel erg over nadenken en waarom leg ik het daar neer'. Maar niks van dit alles. Er gebeurt dan iets. Je legt het neer hoe je het voelt. Ik vond dat al heel bizar om te zien toen alles lag dat ik dacht: 'jeetje dit klopt nogal zeg',

Nathalie nam rollen op zich. En wat er dan allemaal gebeurt. eigenlijk is het bijna niet uit te leggen. Ik vond het eerlijk gezegd ook echt heel zwaar . Er kwamen hele moeilijke dingen naar boven. Maar daar was het ook tijd voor. Het kon ook.
Ik heb de begeleiding van Nathalie als zo enorm veilig ervaren. Ze heeft mij hier zo goed bij geholpen. De tijd na de opstellingen had ik het gevoel dat ik graag verder onderzoek wilde doen naar mijn familiesysteem. Ik kan je vertellen dat dit de beste en mooiste stappen zijn geweest in mijn leven het heeft mij zoveel goed gedaan!! Ik ben inmiddels zo ver gegroeid. Zoveel meer rust en vrijheid in mijn leven. Ik kan tegenwoordig zo anders naar alles kijken in deze situatie. Meer vergeving en en begrip. En het mooiste cadeau wat ik hierin in heb gekregen is dat ik weer van mijzelf houd!!!  Ik ben hier nog elke dag zo dankbaar voor. Dank je wel Nathalie, voor wat dit mij heeft gegeven. Zo mooi zo intens. zo dankbaar!!!

Danny en Yovanka deden een liefdesopstelling

Wat doe je als jij en geliefde botsen op een aantal punten? En op drukke, stressvolle momenten zelfs flink botsen met innerlijke schade van dien. 

Je kunt kiezen voor een nieuwe geliefde (weglopen) of op onderzoek gaan waar de mankementen zitten.  Zeker als het op alle andere momenten zo fijn, gezellig, lekker, interessant en ontzettend prettig is met elkaar. Dan is het zonde als je niet op onderzoek gaat.

Gisterenochtend gingen wij op onderzoek.
We deden een gezamenlijke opstelling bij Nathalie Steffens in haar mooie ruimte in het prachtige Bathmen.
Nathalie is een en al warmte en liefde en kan zich in situaties en mensen uit het heden en verleden verplaatsen. Ze is dan op momenten "die" persoon. Gevoel en emoties maakt zij zichtbaar met kippenvel en tranen en al. Wouw!

Helder en zuiver. Dat is hoe zij te werk gaat.  

Mijn liefde en ik  snappen het nu. Alle butsen en deukjes verdwenen onderweg terug als sneeuw voor de zon.  Een 'liefdes' opstelling ruimt op, geeft duidelijkheid en begrip. Ontzettend veel begrip!

 Mariëtte deed mee aan een opstellingendag

Ik wilde je nog even (extra) bedanken voor de opstelling van afgelopen zaterdag. Het heeft mij veel inzicht gegeven in onbewuste patronen en ook in mijn vraag.
Je hebt mij ook geraakt als mens. 

Het is niet zo vaak dat ik vrouwen ontmoet waarbij ik het mannelijke en vrouwelijke zo in evenwicht ervaar. 

Daarbij ervaarde ik je als begeleider van het proces als invoelend, precies, ruimte gevend en tegelijkertijd ook sturend en leidend. 

Ook mooi hoe je de aanwezigen de mogelijkheid geeft om te voelen wat nodig is en een plek in te nemen. Dat had ik in de opstellingen die ik eerder heb gedaan niet meegemaakt. 

In mijn opstelling gaf dat een duidelijke verdieping omdat zichtbaar werd wat ik zelf niet kon raken / benoemen.

Mandy deed een opstelling in een groep

Ik had wel eens gehoord van een opstelling, maar nog nooit eentje meegemaakt.

Ik vond het best spannend. Wat komt er op mij af? Hoe werkt het? Jouw begeleiding, Nathalie, was daarom heel fijn. Ik voelde mij aan jouw hand lopen.


Mijn broertje Robbie is omgekomen achter de winkel. Overreden door de Citroën, volgeladen met meubels. Mijn oudere broer, mijn neef en ik waren getuigen. Robbie was 6 jaar, ik 8 jaar. Sinds 1976 hield ik mijn mond. Ik wilde niemand belasten. Wie wacht er op mijn verhaal? Mijn ouders hadden al genoeg te verwerken. Mijn oudere broer had zijn eigen portie. Ook wij zeiden onderling niets.  Sinds die tijd zijn bij mij de radertjes gaan draaien. ’s Nachts kon ik tussen de sterren zweven. Ik droomde van Robbie en begreep onmiddellijk de betekenis. Ik werd wakker in ademnood. Pas in de laatste jaren begrijp ik wat dat was en waar het door kwam. Ik zag mijzelf zitten en hoorde mijzelf praten. Sindsdien bewandel in het pad van het Universum. Inmiddels heb ik al veel dromen gehad. Niet alleen van overleden familieleden en kennissen, maar ook onbekenden. Zij vertelden mij hoe ze overleden waren. Dit waren maar een paar dromen.

Om mijn verhaal nu persoonlijk te vertellen was een grote stap voor mij. Nogmaals, wie wacht er op mijn verhaal? Het is al verschrikkelijk genoeg voor mij, wat kan een ander ermee? Nou, heel veel. Daar kwam ik achter. 

Om de ‘personen’ fysiek in de opstelling te zien, hun gevoelens te horen, hun uitdrukkingen te zien en hun handelingen te ervaren kwam binnen. Het maakte alles tastbaarder. Ik vond het moeilijk om stappen te zetten. Ik kende alleen de situatie waar ik in zat. En ja, zat. Wanneer ik nu namelijk terugdenk aan het ongeluk en Robbie zie ik niet meer in eerste instantie mijzelf als 8 jarige meisje dat met haar armen zwaait en haar onmacht uitschreeuwt. Ik zie het 8 jarige meisje dat gehoord wordt, getroost en serieus genomen wordt.

Het is een prachtig medium, opstellingen.

Ik wil de representanten graag nogmaals bedanken voor hun inzet. Het betekent heel veel voor mij. Ik ervaar nu al verandering, verlichting kan je wel zeggen. Kan je nagaan wat het nog meer teweegbrengt op de langere termijn. Misschien kan ik het troost-eten loslaten. Ik voel mij nu heerlijk en klaar voor het volgende pad.

Liefs, Mandy

Piet en Henny deden een opstelling voor hun relatie

Piet en ik hebben de ‘liefdesopstelling’ bij Nathalie mogen doen. We ervaren onze (ziels)relatie als mooi en liefdevol en daarnaast kennen we ook momenten van ‘zwaarheid’. We hebben ieder onze eigen processen en omdat we elkaar goed voelen gaan we soms zomaar (onbedoeld) in elkaars emoties mee. Niet handig, gebeurt wel...

Onze intentie is/was: ‘meer licht en luchtigheid’ in onze liefdevolle relatie😇

We hebben de opstelling beide als waardevol ervaren. Alleen al de stap om samen hiernaartoe te gaan en vanuit liefde te werken aan onze relatie was mooi.

Nathalie kan een opstelling professioneel en met rust en liefde begeleiden. Ze doet dit prachtig en met respect voor beide kanten.
We hebben op dieper niveau inzicht gekregen in elkaars processen en er zijn stukken geheeld.

Dat voelt ‘helend en liefdevol’ om voor jezelf en elkaar te mogen doen. Nathalie, dank je wel voor het mooie werk dat je doet💕

Liefs Piet en Hennie

Manon neemt deel aan de Kerngroep

Opstellingen maandagavond. Dit betekent 10 maal (1x in de 3 weken) met een vaste groep bij elkaar, 2 eigen opstellingen, de andere keren aanwezig als representant.  

Manon: 

Wat een prachtige, warme, liefdevolle samenkomsten hebben we beleefd met elkaar! In een tijd waarin alles en iedereen steeds meer tegenover elkaar leek te komen te staan, vond ik in deze groep terug waar het leven voor mij om draait: zorgvuldigheid, bewustzijn en respect in contact en verbinding, vrijheid voor ieder om zich te uiten en haar eigen proces aan te gaan, zonder de gemeenschappelijkheid te verliezen.  De avonden waren intens voedend in een tijd waarin ons veel wordt ontzegd. En waarin ik mezelf onbewust toch ook veel ontzegd had.  Het initiatief van Nathalie en Mieke voor deze groep is enorm van belang gebleken. De betekenis was zoveel groter en dieper dan ik van te voren had kunnen bedenken en had durven verwachten.  De respectvolle, liefdevolle manier waarop Nathalie de groep begeleidde en met haar “zijn” een veilige omgeving creëerde, voor iedereen, was zo’n groot contrast met wat er zichtbaar wordt in de wereld op dit moment dat iedere avond (en elke dag van de week waarop ik ofwel toeleefde naar de avond ofwel terugkeek op de avond) écht puur goud en liefde was!  Ik ben intens dankbaar. En ik geloof diep van binnen dat ik door de verbinding in deze groep zoveel meer heb kunnen betekenen voor de anderen in mijn leven op dit moment!

Marleen kwam voor een individuele opstelling

Marleen: "Op een donderdag reed ik richting Bathmen. Met een vraag in m'n hoofd. Niet wetende wat er uit zou komen. Er was iets gebeurd in m'n relatie en met een familie opstelling wilde ik er achter komen of deze relatie goed voor me was.

Met Nathalie voelde ik meteen dat het goed zou komen. Wat een fijne energie zowel bij Nathalie als bij de prachtige plek. Ik deed deze familie opstelling met Nathalie alleen omdat dat voor mij de snelste manier was, ik hou namelijk van doorpakken. We gingen zitten en eerst deed ik mijn verhaal en stelde mijn vraag.

Nathalie vroeg mij om een aantal ankers te plaatsen. Dat waren de namen van mijn gezin van oorsprong en de naam van mijn vriend en nog een aantal kern woorden. Zoals vrijheid /angst /liefde /in m'n eigen kracht/los gerukt. En natuurlijk m'n eigen naam. Deze schreef ik op een A4 en plaatste ik op m'n gevoel in de ruimte.

Ik had m'n vader in een hoek geplaatst en ik zelf stond centraal in het midden. Nathalie ging op zijn plek staan en het anker vrijheid lag bij hem. Ze vertelde me dat hij spijt had dat hij er niet voor me was geweest en dat hij zelf heel erg de vrijheid nodig had. Wat ook helemaal klopte ,we zijn een aantal keer verhuisd omdat hij z’n droom achter na ging. Maar wat voor mij heel traumatisch is geweest.

Ik voelde liefde voor m'n vader snapte het en zei dat het goed was. Zo heb ik m'n moeder haar angst terug gegeven.

Ook heeft de vraag over mijn relatie me antwoord gegeven.

En als cadeau kreeg ik terug dat ik leef vanuit liefde en in m'n eigen kracht sta.

Deze familieopstelling heeft me veel gebracht. De cirkel is weer rond, en m'n eigen energie kan weer stromen. Liefs Marleen"

Irenne deed een opstelling met haar moeder en zus

Hallo Nathalie,
Ik ben niet zo'n schrijver, maar bij deze ben ik toch gaan zitten voor deze brief aan jou.
Afgelopen maandag deden mijn moeder, zus en ikzelf een opstelling bij jou.
Voor mijn moeder, die 80 is geworden, was het compleet nieuw, en ik had diepe bewondering voor haar dat ze zich zo open wilde stellen.
De opstelling heeft ons alle drie dichter bij elkaar gebracht, en we ervaren alle drie een verschuiving in onszelf.
In de kern wilden we meer ons eigen weg kunnen gaan vanuit ons hart.

Wat heb jij ons mooi begeleid in dit proces.

Wat mijn ervaring betreft, ik kon ondanks hard werken aan mezelf niet vrijuit gaan in mijn leven, alsof er een soort scherm voor me kwam als ik ging doen wat mijn hart me ingaf.

Ik ervoer ook altijd een soort onrust in me en depressie die ik niet begreep. Ik was heel emotioneel aan het begin, en had al het gevoel dat al die gevoelens niets met mij te maken hadden als persoon. Wat bijzonder was, dat op het moment dat mijn moeder haar plek in nam, ik rust voelde en connectie met mezelf. Wat een bevrijding!

Uit de opstelling bleek dat ik de familie vanuit de vrouwenlijn op mij had genomen, hun leed en strijd met het leven droeg. Ik had het gevoel dat ik tekort schoot. Door de juiste positie in te nemen kreeg ik weer ruimte en voel ik me licht en krachtig en gecentreerd in mezelf. Veel inzichten hebben we gekregen door deze opstelling en ik wil er 2 met je delen:

Ik hoef niet meer te doen en te zijn, dan mijn eigen plek in te nemen. Als ik de ander draag, of een andere plek in neem, verstoor ik het veld, en ontkracht ik mezelf en die ander. (Dit doorvoeld besef geeft oneindig veel ruimte in mezelf, ik schiet niet tekort en ik ben niet schuldig als ik vanuit mezelf het leven vorm geef ).

Voor bij alle weerstanden, strubbelingen is er alleen maar liefde.

Nathalie, bedankt voor wie je bent en hoe je ons  zo vanuit verbinding hebt begeleid.

Liefs,
Irenne

Ps: Een kleine update: we hebben nog afgelopen week mooie gesprekken met elkaar gehad en ik moet wel een nieuw evenwicht vinden in mezelf, even onwennig en ook super. Van mezelf ben ik nogal verstild van binnen en nu die onrust vanuit de familie weg is, kan ik daar nog meer in zijn. Alsof ik permanent in een meditatie zit. Het stroomt weer om te ondernemen en er is van alles in beweging.

Zo treffend...

We zitten met z'n allen in een grote kring.
De aanvraagster van de opstelling vertelt over haar jeugd.
Haar moeder kon er niet voor haar zijn.
Zoals veel mensen geeft ze direct aan dat ze dit wel snapt, omdat haar moeder de vaardigheden ook niet mee heeft gekregen van haar ouders.
Op het moment dat we aangekomen zijn om de representanten te verzamelen, geeft de aanvraagster aan dat ze zelf iemand voor haar moeder wil vragen.
Ze kijkt de vrouw tegenover haar direct aan en zegt resoluut:
"Ja, jou wil ik graag voor mijn moeder."
En dan zie ik het gebeuren. De vrouw (Marieke) die gevraagd wordt, komt in een voor haar hele ingewikkelde situatie. Ze begint te stamelen en naar woorden te zoeken. Kijkt om zich heen en heeft het zichtbaar moeilijk.
(Marieke representeert vaker bij ons. Ik weet dat ze normaliter vaak graag in het veld stapt om bij te dragen aan de opstelling van een ander.)
Uiteindelijk zegt ze:
"Nee, ik denk niet dat het me lukt. Ik kan het niet."
Ik voel wat hier gebeurt... Wat treffend is haar reactie.
Het trilt zo mijn lijf in.
De aanvraagster echter, stelt Marieke gerust dat het niet erg is en wil direct een volgend iemand vragen. Ze neem het heft in eigen hand.
Ik vraag de aanvraagster of ik haar even mag onderbreken.
Of ik haar mag uitleggen wat er voor mijn gevoel net gebeurde.
De aanvraagster knikt zacht en liefdevol.
Ik licht toe dat in mijn ogen de opstelling al van start is gegaan.
De vrouw die zei dat ze haar moeder niet kon representeren, gaf precies loepzuiver aan wat er in het leven van de aanvraagster had afgespeeld.
De moeder kon haar moederrol niet vormgeven zoals ze had gewild of zoals het gewenst was.
De aanvraagster kijkt me met waterige ogen aan.
Wordt zich bewust van wat er net gebeurde.
Ze toont haar dankbaarheid dat er aandacht voor is, dat ze gezien en gehoord werd.
Ik geef haar de tijd, de ruimte om te voelen hoe dit is geweest voor haar, hoe dit nu is voor haar.
Omdat ik merk dat we goed op elkaar afgestemd zijn, ga ik nog een stapje verder met haar.
Ik zeg haar dat ik haar direct het heft in eigen hand zag nemen. Over haar gevoel heenstappen, je staande houden en doorgaan.
Ze zucht diep. Ze is zichtbaar geraakt.
En zo glijden we dieper en verder de opstelling in.
Wat een waardevolle manier van samenwerken hebben we hier met z'n allen meegemaakt.

Omdat het voor mannen nog niet altijd gemakkelijk is om te werken aan zichzelf en zijn systeem ....is dit bericht vooral ook voor jou kerel!

Holy cow! "Opstellingen of systemisch werk" . Wat was het een eerste en meteen een geweldig liefdevolle ervaring.
Zelden heb ik op zo'n zachte en ook snelle manier op een voor mij nog onbekende wijze een persoonlijk proces kunnen doorlopen en verwerken. Dat je vreemden jouw situatie met al haar emoties ziet uitspelen, waardoor bij mij van alles resoneert en "klikt" is simpelweg magisch. En dan wordt het ook nog begeleid door een bijna lichtgevend zacht mens die je liefdevol daar brengt waar je op dat moment hoort te zijn. Bijna als vanzelf.

Dankjewel is een te klein woord, lieve Nathalie Steffens .Ik gun ieder met een nog onafgerond stuk een avond vol verbinding met deze groep en zeker met de vrouwelijke Sir David Attenborough van het mensenrijk. Wat dit bekent is aan jou om te ervaren.

Just do it!

Liefs Willem

Knuffelen met je innerlijk kind?

Lieve Nathalie,
Ik wil je ook nog een keer bedanken voor de fijne opstelling.
Ik was best wel nerveus, maar jij lieverd, verwelkomde mij met open armen en een knuffel, zo warm en lief!  
Ik wist niet precies hoe en wat ik kon en mocht verwachten, maar eigenlijk ging het vanzelf na ons gesprekje onder het genot van een heerlijk kop muntthee, en al snel kwamen we op het punt waar mijn problemen lagen, o.a. mijn luchtweg- /keelproblemen.
Alles viel op zijn plaats, het hoorde allemaal bij elkaar kwam er wel uit, wat fijn dat ik daar samen met jou achter mocht komen!
Emoties, getallen echt alles klopte  en kreeg een plekje, en wat ben jij liefdevol in jouw werk, zo fijn om me veilig te kunnen voelen bij jou en inzichten te mogen krijgen.
Ik ben zo blij dat ik deze stap heb gezet vanmiddag en ik kom zeker nog eens terug bij jou.
Misschien als representant, maar misschien ook nog wel weer als aanvrager.
Ik heb weer een uienschilletje af kunnen pellen.
Lieve Nathalie nogmaals bedankt, een lieve groet van Willie en tot snel
Ps: heb mijn knuffel al in gebruik genomen. Ik ga hem besprenkelen met een olie (de olie van verdriet en verwerking als ik het goed heb) om hem al vast te houden voelt dat al goed, dan ben ik weer even terug bij jou.
Dit is mijn kleine Willie !

Update:
Nog even over mijn knuffel: vorige week was de hond van mijn dochter hier voor het eerst met de kleindochter en kleinzoon mee, toen had de hond de knuffel te pakken. Daar heeft hij even mee gespeeld ik vond dat geen probleem.
Gisteren toen ik hem oppakte (gelijk toen ik thuis kwam van de opstelling) ontdekte ik dat zijn oortje stuk was gegaan, dus vanmorgen heb ik die gelijk maar gemaakt. Ook op de buik en bij het pootje zat een naadje los.
Terwijl ik die aan het maken was, werd ik mij bewust van die kleine Willie, die was ook beschadigd, dus ik heb het met liefde gemaakt en dacht ja daar zit nu nog een litteken, dat zal er altijd zijn maar….  het is goed zo!
 Gisteren nog veel verdriet gevoeld en kunnen huilen, ook toen ik in bed lag met de knuffel en ook vanmorgen nog weer, maar ook dat verdriet mag er zijn.
Zo fijn hoe jij mij hier bij hebt geholpen, dikke knuffel en liefs van mij.
Dit wilde ik ook nog met jou delen.
Liefs, Willie

Marleens Pakkie An

Wat was het weer een fantastische ervaring. Voor de 2e keer reed ik naar Nathalie toe.
Deze keer met de vraag over mijn zichtbaarheid. Het voelde heel vertrouwd en fijn om Nathalie weer te zien.
Ze is heel intuïtief en puur daardoor kon ik ook meteen alles loslaten en me richten op de familie opstelling.
Ik mocht ankers neer leggen. Dat zijn papieren met woorden en namen.
Onder andere m'n eigen naam, die van m'n ouders, zichtbaarheid, m'n opa 
en m'n eigen wel of niet beginnende bedrijf met klanten.
Zo was het een mooie opstelling waar ik er achter kwam dat m'n moeder angst had en ik weer op de goede plek in de zogenaamde 'fontein' kwam.
Heel verhelderd en fijn!
Ik ga nu absoluut door met mijn bedrijf Marleens Pakkie An.
Het stoomt weer en ik kijk vol liefde naar m'n ouders.
Voor mij een hele waardevolle ervaring.

Nathalie, nogmaals dank
Liefs Marleen

Zo'n mooie ervaring wil jij toch ook niet missen?

Boven verwachting! 

Ontzettend mooi! 

Wat me vooral aanspreekt is de rust en eenvoud. Hoge integriteit. Geen drama. Openheid, zachtheid. Het was er allemaal en het leek haast vanzelfsprekend, terwijl ik heel goed weet dat het dat niet is!

Voor mij persoonlijk was het verrijkend dat er met openheid en verbondenheid (en van daar uit begrip) gesproken wordt over de band met dieren. Dat dieren een onderdeel mogen zijn van een opstelling. 

Ik heb verschillende opstellers meegemaakt en ben zelf heel kritisch (mogelijk ook omdat ik bereid ben me heel open op te stellen en dat vraagt dan om echte veiligheid). 

Ik vind het heel fijn dat ik me op deze dag alleen maar fijn en open heb mogen voelen. Zoals de opstellingen geleid worden vind ik zo integer en uitnodigend. 

Ik heb er van genoten, veel van geleerd en ik kom heel graag terug!

Opstellingen Ervaringen

Eveline

Er wordt secuur en zonder oordeel naar de aanvrager geluisterd, niets is vreemd.

De aanvrager wordt meegenomen in de verschillende manieren van opstellen: er

wordt goed geluisterd naar wat de aanvrager aangeeft en in wil zetten.

Het geheel voelt zeer natuurlijk aan, de sfeer is integer, maar ook met genoeg humor zodat alle gevoelens er mogen zijn. Er is voldoende tijd en ruimte om in je verkregen “rol” te stappen en alle subtiele veranderingen worden waargenomen, waardoor er zoveel mogelijk aspecten over de uit te werken situatie belicht kunnen worden.

De afsluiting van de opstelling wordt ook zeer zorgvuldig gedaan, zodat er geen

restjes van opgestelde personen of dieren blijven hangen. Wat vooral boeiend is voor mij als “figurant”: elke opstelling gaf mij wel iets aan inzichten mee. Het klopte dat ik er was. Het klopte dat ik in die ene rol stapte, want het liet mij zien hoe ik ook ben. Maar ook: het klopte wat ik van een opstelling meekreeg: het geworstel dat ik soms heb is niet vreemd. Het is een logisch iets en door dit inzicht kan ik er weer luchtiger mee omgaan.

Dank je wel Nathalie!

Opstellingen Ervaringen

Pedagogisch medewerkster Petra

Ik leerde Nathalie kennen in een lastigere periode in mijn leven en het ergste was dat mijn vertrouwen volledig weg was. Een opstelling zou mij inzage kunnen geven in de oorzaak waarom mijn vertrouwen weg was, waarom mensen misbruik van mij konden maken waardoor mijn vertrouwen erg was beschadigd. Door de enorme warmte en liefde welke Nathalie uitstraalde voelde ik mij veilig en stukje voor stukje ging ik vertrouwen.

Doordat Nathalie mij inzage gaf in mijn eigen onzekerheden heb ik niet alleen mijn vertrouwen teruggekregen, ik heb geleerd waarom mensen misbruik van mij konden maken. Ik heb geleerd waarom ik ja zeg tegen de verkeerde mensen, de oorzaak waarom ik dit deed en belangrijker nog; ik leerde om niet langer mijn hoofd te buigen naar deze oorzaak. De oorzaak was mij aangedaan, niet wie ik nu ben. Ik vertrouw weer, ik ben gelukkig en sterk. Een opstelling leert je waarom je dingen doet en hoe je dit anders kan doen zodat je een compleet en gelukkig leven kan hebben.

Opstellingen Ervaringen

Ingrid

Deze dag heeft mij (opnieuw) veel inzicht opgeleverd. Mooi ook om te ervaren hoe het veld telkens weer doeltreffend werkt. Prettig begeleid, veilig en respectvol.

Met liefde heb ik vandaag weer deelgenomen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik was al vaker een dag bij de opstellingen aanwezig geweest. Toen koos ik ervoor om alleen toeschouwer te zijn. Dat was ook fijn en intensief.

Maar vandaag heb ik zelf ook in een opstelling gestaan. Ik vind het heel bijzonder om iemand zo te mogen helpen.  Een hele bijzondere dag met een fijne groep.

Opstellingen Ervaringen

Nynke

Een liefdevolle, integere manier van opstellingen begeleiden.

Veel mooie, emotionele en verhelderende momenten in een veilige omgeving.

Ik vind het voor herhaling vatbaar.

Heel veel dank voor deze waardevolle dag!

Opstellingen Ervaringen

Angela

Enorm veel inzichten gekregen met betrekking tot mezelf.

Mooiste opstelling met Tristan (hond), heeft mij enorm geraakt.

Blij dat ik in deze groep mocht leren, kijken, deelnemen.

Opstellingen Ervaringen

Piet

Zoals gewoonlijk weer een heerlijke. leerzame en intensieve dag. Weer veel om mee aan de slag te kunnen. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Carlette 

Een mooie dag. Fijne mensen, goede sfeer. Er is meer dan ik vroeger dacht!! . Bedankt Nathalie!


Opstellingen Ervaringen

Loes

Dankbaar om dit te mogen doen voor een ander. Energetisch werkt het vaak nog lang door, dat is opmerkelijk en fijn.

De dag was voor mij vandaag wat lang. Verrassend elke keer hoe anders de opstellingen uitpakken (dan ik denk/verwacht)

Dank!

Opstellingen Ervaringen

Een deelnemer

Ik vond het een fijne dag. Niet teveel opstellingen, dat is fijn. Interessant om te zien dat er beweging in het systeem komt. Nathalie is een zeer professionele opsteller/opstelcoach/opsteljuf/ opstelmens... Tot de volgende keer! 

Opstellingen Ervaringen

Nelleke

Mooie middag, intensieve opstellingen waar ik niet zo maar in terecht kwam.Ik neem er dus zelf ook weer iets van mee. Fijne mensen. Fijne, veilige omstandigheden, goeie energie. En uiteraard een goede, prettige begeleiding door Nathalie.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Een hele fijne middag. Ben steeds weer verwonderd wat zich ontvouwt tijdens de opstellingen. Dankbaar dat ik mee mag helpen om bepaalde problemen te doorbreken en zichtbaar mag laten worden.
Opstellingen Ervaringen

Moeder samen met haar dochter (Joke en Nynke)

Hoge kwaliteit van inleiden, begeleiden en herleiden van en naar de problematiek en vragen. 

Bedankt dat je zo navolgbaar leiding gaf. Zo breng je een ieder verder.

Opstellingen Ervaringen

Heintje

Erg bijzondere dag. Samen zijn met een fijne groep mensen. De begeleiding was erg fijn. Vragen werden op het juiste moment gesteld en er was voldoende ruimte voor wat er ontstond. Een erg

leerzame dag. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Elsiena

 A.: Afgelopen maandag heb ik onder begeleiding van Nathalie een individuele opstelling gedaan.

Aangekomen op het erf werd ik  blij van de omgeving. Voor mij is dit belangrijk. Hond Mees ontving me met zijn blaf en Nathalie vroeg me op enig moment of ik Mees erbij wilde en daar heb ik ja op gezegd.

Wat ik mooi vond aan de aanwezigheid van Mees was dat ik op enig moment een opluchting of verlichting voelde van een last en Mees een hele diepe zucht liet horen.

Ik heb Nathalie ervaren als een vrouw met aandacht en warmte het voelde veilig en vertrouwd om bij en met haar deze opstelling te doen. De reden waarom ik bij Nathalie heb aangeklopt is omdat ik niet op de goede plek stond in ons gezin. Dat weet ik al heel lang maar ik vond het te eng om hier iets aan te doen. Wat brengt dat allemaal teweeg was wat me het meest bezig hield.

De reden waarom ik in actie ben gekomen is een opmerking van mijn jongere zus.

In een telefoongesprek waar ons familiesysteem aan de orde kwam maakte ze een opmerking over de energie die niet stroomt als je op de verkeerde plek staat en dat dat niet alleen voor de persoon in kwestie maar voor het hele systeem.

Dit kwartje viel en ik dacht ik moet hier actie op ondernemen want ik wil niet de oorzaak zijn van deze stagnatie in de energie. Het wordt tijd dat de energie gaat stromen en dat we alle drie uit de verf gaan komen gewoon omdat we dat verdiend hebben.

Het grappige is dat de zaterdag voor de opstelling ik naar mijn ouders in Haarlem ben geweest en met name de ontmoeting met mijn moeder warmer voelde. We arriveerden er rond de middag en ze hadden voor ons de tafel gedekt. Het voelde als een warm onthaal er werd voor mij (ons) gezorgd en die kwam echt bij mij binnen.

Door de opstelling heb ik ervaren dat de projectie van de ervaringen en gevoelens van mijn moeder op mij nog veel groter waren dan ik had gedacht.

Op een bepaald vlak heeft deze opstelling me een inzicht over mijn band met mijn moeder waar ik blij mee ben. Ik weet niet hoe ik dit kan omschrijven maar het voelt als een 'zo zit dat dus moment' en dat voelt vrijer of zo.

Veel liefs en nogmaals dankjewel,

A.

Het was bijzonder mooi, om na een jaar weer bij een opstellingendag aanwezig te zijn. Het gaf een herkenbaar gevoel. Nathalie, je weet iedereen meteen een goed en veilig gevoel te geven. Dank je wel voor deze mooie dag en nieuwe inzichten. 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte H.

Opstellingen: heel goed, intens, en helpvol.

Begeleiding: zoals gewoonlijk, liefdevol, zacht sturend en iedereen in zijn waarde latend.

Sfeer: super.

Opstellingen Ervaringen

Anneke

Heel fijn om er weer bij te zijn na een poosje afwezig te zijn geweest. Het was wel intensief. Twee opstellingen meegedaan en twee gekeken en dat was een mooie balans. Weer veel herkenning. Mooie opstellingen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik ervaar het steeds weer als heel bijzonder. Het is heel bijzonder om in een andere energie te stappen. De bewegingen, de gedachten uit te spreken van degene. Het is steeds weer 'warm' om op de Zomerhof te komen. Graag tot een volgende keer. Om mensen te 'helpen' die een opstelling aanvragen en hier zelf ook weer van te leren. Chapeau Nathalie. Geweldig zoals zij het begeleidt.
Opstellingen Ervaringen

Marjan

Warme, gedragen, professionele begeleiding. Ik ervaar het als heel fijn om energetisch te werken binnen en met duidelijke lijnen. Dat helpt mij de mogelijkheden van het aardse leven beter te leren zien, horen en voelen. Geleid door het Goddelijke. Verrassend dat ik dit schrijf. Deze inhoud voorzag ik niet van te voren. Leuk om zo'n nieuw inzicht te ontvangen. 

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Supermooie dag weer,

Vier opstellingen, aan het eind vermoeid maar voldaan!

Heel veel processen, die in de opstellingen naar voren zijn gekomen, waren zeker herkenbaar en ook veel van mijn eigen processen in dit leven!

Het was weer super om te zien en te ervaren op welk punt ik al aangekomen ben in mijn groeiproces!

Nathalie, bedankt weer voor je supergoeie begeleiding, je professionaliteit en je superontwikkelde empathische vermogen!

Dikke knuf, 

Opstellingen Ervaringen

Dees

Een geweldige beleving en openbaring! Zeer positief over de begeleiding, dankjewel!!
Opstellingen Ervaringen

Bart

Altijd geweldig. Liefdevol. Als een eenheid. Ik ben altijd ontroerd en dankbaar dat ik dit mag doen.

Opstellingen Ervaringen

Epie

Eigenlijk ben ik zonder woorden. 

Ik voel me rijk na deze dag.

Kom zeker weer terug.

Opstellingen Ervaringen

Karin

Jiska:

Door ziekte zat ik thuis, kwam in een complete ruststand terecht en er kwamen vragen. Wat mocht er uit? Waardoor kwamen de klachten die ik mocht ervaren en wat droeg ik toch nog mee wat ik achter me mocht laten?

3 ochtenden achter elkaar werd ik wakker en moest aan Nathalie denken. Zou ik dan eens contact met haar opnemen voor een opstelling? Zo gezegd, zo gedaan.

Eenmaal binnen werd ik enorm op mijn gemak gesteld, vond het best spannend want wat zou er naar boven komen.

Ik begon te vertellen en al snel werd duidelijk dat ik een "last' mee droeg , die niet van mij was maar welke ik als kind zijnde al op me had genomen.

Er werden gekleurde  a4'tjes beschreven met steekwoorden welke bij mij opkwamen. De blaadjes / ankers werden allen beschreven en uitgelegd. Bijzonder om te zien hoe ik ze neerlegde op de vloer. 1 lijn met de belangrijkste personen omtrent dit zwaarte stuk.

Iedere anker waar ik op ging staan had een eigen gevoel en de daarbij horende emoties.

Tranen, stiltes, pijn, lachen, boosheid, frustratie… het mocht er allemaal zijn.

Na alle blaadjes te hebben gehad (en ondertussen op deze reis super begeleid door Nathalie) werd er veel duidelijk en mocht ik het stuk achterlaten wat mij zo klein had gehouden.

Ik bloei op, zet stappen waar ik af en toe zelf enorm van sta te kijken en waar mijn omgeving wel wat van denkt en zegt, maar het is mijn keuze.

Het contact met de hoofdpersonen van dit stuk is na deze opstelling zienderogen veranderd. Liefdevoller en zachter en we zien elkaar écht.

Dankjewel Nathalie voor deze emotionele mooie reis waar je me doorheen hebt geloodst.

Geweldig. Ik heb al op meerdere plaatsen opstellingen meegemaakt, maar dit voelt zo warm, veilig, geborgen - heel bijzonder.

De zachtheid waarmee vastzittende systemen toch in beweging worden gebracht... Ik kom zeker weer terug! 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte K.

De sfeer was top, warm, goed verzorgd. De begeleiding van Nathalie was erg goed. Goed en liefdevol doorgevraagd in het interview. Heel zorgvuldig, liefdevol en respectvol in de opstellingen zelf. Fantastisch zoals ze het systeem in beweging weet te krijgen. En er waren 4 boeiende opstellingen waarin veel gebeurde en waar iedereen 'hard/hart' in mee werkte.

Opstellingen Ervaringen

Marjanne

Zo bijzonder hoe Nathalie een sfeer creëert die zo veilig is dat iedereen al snel vertrouwd met elkaar is en zich veilig voelt. Iedereen (zelfs de nieuwkomers) is zo puur in het representeren van de energie en Nathalie voelt haarfijn aan wat ze kan (laten) doen of zeggen om iemand verder in zijn of haar proces te helpen. Nergens anders voelen opstellingen zo krachtig.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Liefde, geborgenheid, vertrouwen

Op deze groep kan je bouwen

Werken aan een ieders stuk

Dat is pas echt geluk!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Was een mooi weekend. Moet het allemaal nog op me in laten werken. Veel emoties.

Dankjewel!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Inzicht in systemen, diepgaande opstelling. Leuk en leerzaam op een ontspannen wijze.
Opstellingen Ervaringen

Maarten

Dit weekend heeft veel indruk gemaakt, omdat ik zelf een aanvraag heb gedaan en antwoord heb gekregen. Heel leerzaam, ik kan hiermee aan de slag. Ook het meedoen als representant gaf mij  voldoening/ veel emoties, maar dit was goed. Dus het heeft mij toch ook veel energie gegeven. Ik wil nog eens op papier zetten hoe fijn het is hoe jij, Nathalie, met mij meeleefde/ mij ondersteunde met alles d.m.v. de microfoon, en extra aandacht, veel herhalen enz.  Dikke knuf.

Opstellingen Ervaringen

Pam

Dit tweedaagse opstellingenweekend was heel erg in balans! Fijne, ontspannen groep. Nathalie begeleidt zorgvuldig, zacht, kalm en open! Mieke ondersteunt super! Fijne plek, zo in de buurt van Bathmen, in het oosten van het land. Soms vond ik dat er wat teveel gepraat werd. Wellicht omdat ik een man van weinig woorden kan zijn. Het weekend is voorbij gegleden, geen ongemakkelijke, lange pauzes. Nathalie en Mieke: dankjewel! Geven en nemen in balans! Hartelijke groet

Opstellingen Ervaringen

Wim de Boer

De afgelopen weken zijn zeer zwaar voor mij geweest. Ergens heb ik even getwijfeld of ik wel naar het weekend zou gaan.
Achteraf ben ik heel erg blij dat ik toch gekomen ben. Het weekend heeft me veel opgeleverd. Inzichten in mijn eigen situatie, zelfs zonder eigen opstelling. 
Nathalie, je begeleiding is zo warm en liefdevol. Je hebt voor iedereen aandacht. Zeldzaam. 
Dankje!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Het was een heel goed georganiseerd weekend met vele verrassende opstellingen. Ik heb weer nieuwe inzichten gekregen waar ik weer mee verder kan. Ik hoop dat dit mij weer ruimte geeft om mij meer open te stellen en de energie in mijn leven te laten stromen en vertrouwen te hebben. Ik heb ook genoten van de ezels, zo’n mooie energie en ze raakten mij ook in mijn hart waardoor ik nog zekerder weet wat ik wil in mijn leven: vrijheid en natuur en echt leven. Bedankt voor dit mooie weekend en tot ziens! Liefs.

Opstellingen Ervaringen

Birgit

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

(Eerste keer kennismaking met opstellingen in groepsverband.)


Het weekend heeft een positieve en indrukwekkende indruk op mij gemaakt. Genoten van de groepsdynamiek en de competente begeleiding van Nathalie.
Fijn en dankbaar om het meegemaakt te hebben. Zowel het meedoen aan een opstelling van een ander, als mijn eigen opstelling.
 Ik kan nu verder, verder dichter naar mezelf. Bedankt!
Opstellingen Ervaringen

Nancy Hoogdorp

Het weekend heeft mij weer mooie inzichten gegeven in mijn eigen systeem. Waarom reageer ik zoals ik reageer? Waar komt dat vandaan uit mijn systeem? Nathalie creëert steeds weer een veilige bedding, waarin een ieder mag zijn wie hij of zij is. Namelijk..zichzelf! Na dit weekend weer een stukje verder bij mezelf. Vol nieuwe inzichten keer ik terug naar huis. Naar huis naar mijn mooie zelf.. Dankjewel  Stef, voor een schitterend weekend. XXX 

Opstellingen Ervaringen

Lucienne de Haan

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Goede indruk wat familieopstelling behelst, brengt aan de opsteller én de representant. Onder de indruk van de begeleiding,  de interpretatie en de respectvolle benadering door Nathalie. Brengt mij de kennismaking met De Zomerhof en de eerste ervaring met systemisch werken. Ook het onderdeel uitmaken van , een bijdrage leveren aan het geheel maar mezelf daarbij heel weten te houden zonder inspanning, zonder moeite ervoor te doen. Heerlijk op stroom, bij mezelf. 
Opstellingen Ervaringen

Marion

Een nieuwe ervaring, naast de velen die ik al met opstellingen heb beleefd. Goed geleid, in rust en eenvoud, zonder pretenties. Veel geleerd en begrepen.   De energie van De Zomerhof is warm en hartelijk en vooral heel veilig.                   De zorgzaamheid voor ieders veiligheid en comfort zijn heel goed, zonder ooit opdringerig te zijn.                                        Ik kom graag nog eens een weekend meebeleven.  Volgend jaar na Pasen ;-)

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Warme indruk. Kennis van waar je mee bezig bent. Maar het meest maakt bij mij indruk het feit dat je zo bij je gevoel blijft en je intuïtie laat spreken. Integer blijft en precies voelt waar je niet aan ‘mag’ komen. Heel respectvol. Het gaf mij veel voldoening een bijdrage te mogen leveren aan de inzichten van de vraaginbrengers, waardoor bij mij ook weer puzzelstukjes op hun plaats vielen en uitgewerkt mogen worden. Ik heb cadeautjes ontvangen die ik de komende tijd mag uitpakken. Ga zo door lief, je hebt zoveel moois te geven samen met jouw lief. Dikke knuffel

Opstellingen Ervaringen

Anja van Heusde

Warm en krachtig, empathisch op de mens en leidend voor een bereikbaar doel in de opstelling, zo heb ik Nathalie ervaren.  

Ik heb een mooie stap gezet in mijn vraag, waarvan de uitwerking nog steeds doorsijpelt in de lagen van mijn proces. 

Zij is een uitstekende gids in het soms verwarrende land van emoties en oud leed.  

De individuele opstelling die ik mocht ervaren aan haar deskundige hand heeft me veel inzichten gebracht. 

Ik kijk uit naar de volgende keer dat ik haar weer mag ontmoeten!

Opstellingen Ervaringen

T.H.

Nadat ik een paar keer een opstellingen-dag had meegemaakt bij ‘De Zomerhof’ en ook de Cursus Communiceren met Dieren had gevolgd, besloot ik een belangrijke vraag in een 1-op-1 sessie met Nathalie uit te werken. Het was een bijzondere opstelling. Daarin was Nathalie niet alleen de begeleider, maar zij verplaatste zich regelmatig in personen die in de opstelling voorkwamen. Ik vond het heel frappant dat ze zo precies kon aangeven wat mijn familielid (waarvoor zij representant was) zelf gezegd zou kunnen hebben. Terwijl zij toch helemaal die mensen niet kende of gekend kon hebben! Dat bevestigde ook mijn vertrouwen in dat het klopte wat er gebeurde. Wat ik heel prettig vond, was dat Nathalie zo goed naar mijn verhaal luisterde en heel precies wist door te vragen op belangrijke punten. Daarbij braken bij mij de emoties verschillende keren naar buiten. Er is tijdens die opstelling voor mij een hoop gebeurd, inzichten gekomen, dingen los gelaten. De dagen daarna had ik ineens een gigantische hoeveelheid energie. En in de maanden die volgden zijn er ook verschillende dingen in beweging gekomen en daar ben ik erg blij mee. Nathalies liefdevolle en professionele bijdrage heeft daar zeker toe bijgedragen!

Rozemarijn

Ik heb bij Nathalie een individuele opstelling gedaan omdat ik de afgelopen jaren veel aan het ziek zijn beter worden ben/ was.

Ik wilde weten wat dat mij te vertellen had of waarom dit mij overkomt of…nou ja ik weet niet zo goed wat ik wilde weten.

Hierop heeft Nathalie mij bevraagd en zo kwamen we tot de kern van mijn vraag, dit was heel fijn en ook ging er gelijk van alles stromen, van tranen tot lachen.

Vervolgens heeft Nathalie mij laten voelen wat er het eerst aan de beurt was, dat ging een hele andere kant op dan ik vooraf had bedacht.

Nathalie en Mees deden ook mee als representant, Nathalie was heel helder in haar waarneming en Mees liet meer dan eens de onrust of geruststelling zien.

Het fijne en mooie is dat wat we met deze opstelling geheeld hebben kwam weer terug bij mijn kernvraag, en die was daarmee beantwoord.

Ik heb vaker opstellingen gedaan bij verschillende opstellers, zelden heb ik mij zo gekoesterd, veilig en in harmonie met alles gevoeld tijdens een opstelling.

Hanneke van den Berg

Al een tijdje dompelde ik me onder in de fijne, helende opstellingen bij de Kerngroep Opstellingen van Nathalie. Iedere avond was een fijne, intense en verbindende reis met elkaar. Ik had dus gemakkelijk mijn vraag in 1 van die avonden naar voren kunnen brengen. Maar ik deed het anders.

Mijn vraag ging over mij, over hoe ik mijn ruimte in mocht nemen, hoe ik mijn leven zo mocht inrichten dat ik er blij van werd. Het was heel passend dat juist voor deze vraag ik alleen afreisde naar Nathalie.

 

Nathalie voelt, bevraagt en volgt zonder de leiding te verliezen in een opstellingenvraag. In haar handen, letterlijk onder haar bezielende leiding, voelt het veilig. Veilig om aan te kijken wat aangekeken mag worden. Veilig om in beweging te komen als dat kan. Veilig om vanuit verbinding contact te leggen!

 

Het was een magische avond, waarin zowel Nathalie als ik in verschillende representantenrollen hebben gestaan. Heel snel, in mijn tempo, gingen we door verschillende lagen van de vraag (en de bijbehorende blokkerende delen).  Inzichten vanuit vroeger, meegenomen in het nu, in verbinding met de toekomst. Mijn toekomst!
Lieve Nathalie, dankjewel voor jouw liefdevolle begeleiding op de reis naar mezelf!

Manon Bruning

Fijne hartelijke sfeer, mooie plek in de natuur. Bijzondere energie. Waardevolle inzichten. Nieuwe ervaring als notulist. Kom graag eens om foto’s te maken. Dank voor het mooie weekend!

Een deelneemster

Ja de opstelling was heel mooi.

Het loodgevoel dat ik heel vaak in de benen had, is tot nu toe helemaal weg.

En ik slaap nu ook heel goed.

Het is nu net of ik me een stuk lichter voel en meer energie heb.

Knuffel, Rosa

Rosa

Nathalie, jij hebt de individuele opstelling ontzettend mooi en goed begeleid.
Al snel voel je wat er speelt en hoe je moet sturen en begeleiden tijdens de opstelling. Ik ben ontzettend dankbaar dat je me geholpen hebt en denk er zeker nog dagelijks aan terug. Een hele waardevolle ervaring. Heel mooi werk!

Een deelneemster

Ik kijk terug op een mooie, intense, diepgaande ervaring. De sfeer was geweldig en er was een zeer krachtig veld waarin we waren ingeplugd. 

Dikke pluim voor de representanten, die er vol in gingen, en in bleven. De verbinding was enorm en ik ervoer een geweldige samenwerking, zonder terughouding. 

Nathalie, jouw leiding was bewonderenswaardig. Je was liefdevol, warm, open, rustig en heel systematisch. Je liet geen open eindjes ontstaan en ging steeds op zoek naar de volgende kleine stap. En zo hebben uiteindelijk een enorme reis afgelegd met zijn allen.

Ik heb veel gezien, gevoeld en gerealiseerd. Het zal nog een lange tijd doorwerken.

Warme groet.

Jan Nouwen

We zijn inderdaad weer even verder, maar ik ben de ervaring zeker niet vergeten, deze heeft behoorlijk impact gehad. Ook heel veel inzicht en bevestiging gegeven. Ondanks dat ik nog werk aan mezelf heb, heeft de opstelling mij ontzettend geholpen. Ik sta nu veel zachter tegenover mijn moeder en dat heeft echt een mooie uitwerking gehad, zo sterk dat ik nu haar mantelzorger ben, zij heeft invasieve dementie. Ondanks dat dit zwaar is, is het dankbaar werk.  


Tijdens de opstelling vond ik het zo ontzettend fijn om mijn vader te horen, wat hij mij te zeggen had en dat hij trots op me is en achter me staat,

een bevestiging van onze sterke band, heel mooi. Met mijn ex, was ook heftig, zoveel boosheid en verwijten, mooi dat hij is buiten gezet. Daar heb ik overigens nog wel werk aan, boosheid en onverwerkte emoties. Mijn moeder is een bevestiging van wat ik altijd gevoeld heb. Onze rollen waren omgedraaid en dat zijn ze nu wederom door haar ziektebeeld, maar dat is niet erg. 

Daarbij best confronterend was mijn verdriet en vastzittende emoties, die zijn toch best heel heftig, als ik nog aan m'n vriendin haar reacties daarop denk. Met name de vastzittende emoties, dat ik die erg moeilijk vind, daar wil ik toch (meer) vanaf, omdat het me in mijn zijn en ontwikkeling tegenhoudt.

Kortom de opstelling heeft me veel steun en ook inzichten gegeven, maar ik wil er verder aan werken om niet in het lijden van de vastzittende emoties te blijven hangen. Dus je zult me t.z.t. nog wel eens terug zien hoor! ; )

Een deelneemster

Wat hadden mijn dochter en ik gisteren weer een geweldige ervaring in een opstelling met jou als begeleider. Je liefdevolle aandacht, geduld en vertrouwen zorgden ervoor dat we ons beiden al snel op ons gemak voelden. 

Mijn dochter die als vragensteller zelf haar plekje mocht uitzoeken, niet geregisseerd op een stoel plaats moest nemen. De tijd die ze kreeg om al haar vloerankers te voorzien van namen en onderwerpen die voor haar haar verhaal compleet maakten. 

Je creëerde de rust waarin ze haar ankers over de ruimte mocht verspreiden. Met als gevolg dat zij zich thuis voelde, haar ruimte kreeg, contact kon maken met wat IS. 

Ze voelde zich vrij om jou uit te nodigen deel te nemen aan haar proces door op een anker te gaan staan, omdat zij dat wilde. 

Als moeder voelde ik me zo compleet, zo trots en zo vol liefde voor mijn dochter en haar proces. 

De opstelling heeft ons het vertrouwen gegeven dat zij haar pad mag bewandelen, dat dat in de huidige samenleving geen makkelijke opgave zal zijn, is duidelijk. 

Dagen als deze met zo'n prachtige opstelling geven toekomstperspectief en voeden het verlangen naar meer contact op zielsniveau. 

Dank je wel dat jij er bent!

Een moeder van een jonge dochter
Het is al weer een tijdje geleden dat ik met mijn dochterlief, (6 jaar) de ruimte bij Nathalie binnen liep. 

Als ik terug denk aan deze ochtend, dan voel ik de positieve energie stromen door mijn hele lijf. 

Wat een prachtige ervaring hebben we daar mogen mee maken. 

Nauwelijks met woorden kregen we inzicht in het geen waarvoor we kwamen. 

Vrolijk en intens dankbaar liepen we naar buiten. 

In de auto zei mijn dochtertje: "Dit was mooi mama."

Nathalie met haar lieve zachte stem, begeleidde in alle zuiverheid mijn dochter en dat gaf mij een warm en liefdevol gevoel. 

Er was verbinding en vertrouwen. 

Ik kijk terug op een waardevolle, magische ochtend die ons beiden heel veel heeft gebracht. 

Onze dank is groot <3

Een moeder

Nathalie, wij kijken terug op een intensief en verhelderende liefdes-opstelling. Alles valt nu op zijn plaats.
Mijn man bekijkt de toekomst met meer kleur en ik moet nog landen.
De emotie is nog niet wat het moet zijn, maar dat komt ook goed.

We weten nu dat we samen sterk zijn en meer open moeten zijn en over alles moeten gaan praten en niet denken dat we elkaar ergens mee belasten.

Wij wensen je verhelderende opstellingen toe in je mooie werk!

Wat een ontzettend lieve vrouw ben jij.

Lieve groetjes  en een dikke knuffel van ons en ons huisdier

Een echtpaar

Aline deed mee aan de Kerngroep Opstellingen:
Na 1 opstelling bijgewoond te hebben, leek het mij heel waardevol om in deze zware tijd tijd aan mezelf te besteden door middel van deze 10 avonden.
En in alles heeft het mijn verwachtingen waar gemaakt!!
Zo onwijs bijzonder hoe de groep in vertrouwen de diepte in gaat tijdens de avonden.
Ik keek er elke keer weer met veel plezier naar uit!
Het is wat mij betreft zeker een aanrader.
Nathalie weet heel goed de opstelling op de juiste manier te begeleiden waardoor ik echt heel veel duidelijk heb gekregen over de vragen die ik onderzocht wilde hebben.

Aline

In de week voor kerst heb ik een individuele opstelling bij Nathalie gedaan op advies van mijn collega en vriendin. 

Hoewel ik met tafelopstellingen werk in mijn praktijk, had ik niet eerder zelf een opstelling ondergaan. Wel op tafel met poppetjes maar dit is toch heel anders, veel intenser, omdat je het zelf fysiek aangaat en ondergaat.

Mijn ervaring met Nathalie was heel erg fijn. De atmosfeer was veilig en warm en Nathalie verstaat de kunst het hele veld rondom de opsteller in dezelfde toestand te brengen. Wat ik daar opgesteld had was van binnen en buiten mijn verhaal.

Daarom lukte het ook tot in de details uit te werken waar de crux zat en van daaruit opnieuw te bouwen. Het was een intensieve en helende ervaring die me nu, een week later, nog steeds de rust geeft die ik zocht en een extra cadeau gegeven heeft, namelijk zelfvergeving. Wat een ervaring op zielsniveau, dank je wel!!

Janneke Huisman,
Klassiek Homeopaat

.

..........

.

.......

......

.

..........

.

............

..

......

.

..........

.

............

..

......

.

..........

.

............

..

......

.

..........

.

............

..

......

.

..........

.

............

..

......

.

..........

.

............

Opstellingen Ervaringen

Wil jij ook met een lichter gevoel 

de deur weer uitstappen?

Na het lezen van de ervaringen van anderen, wil je misschien ook je eigen ervaring opdoen?

Wil jij voelen hoe het is om niet de ballast van iemand anders mee te dragen? 
Wil je zien welke familiebanden van jou verstrikt zijn?

Wil je weten wat een opstelling voor een uitwerking op jou kan hebben?
Kom dan ook naar De Zomerhof en ervaar een intensieve liefdevolle dag.

Het was mijn eerste kennismaking met familieopstellingen en koos daarom ook bewust voor een individuele opstelling én ook heel bewust om dit te doen bij Nathalie omdat ik mij heel veilig voel bij haar. Omdat wij elkaar al een beetje kennen was het ook heel makkelijk om open en eerlijk met haar te spreken. Ik vond het een hele intense en emotionele ervaring en Nathalie heeft mij met respect en liefdevolle manier door het proces begeleid waardoor het voor mij duidelijk werd waar veel van mijn vragen en gevoelens vandaan komen en waar ik aan kan werken. Ben heel blij dat ik deze stap heb genomen.
Veel liefs en dikke knuffel!  Mireille

10 jaar geleden had ik een opstellingsweekend bij De Zomerhof. Dat heeft me toen enorm veel inzichten gegeven. Nu liep ik weer tegen wat dingen aan en besloot Nathalie weer te benaderen.

Ik had een individuele opstelling aangevraagd. Met representanten.
Ik wilde graag weten waar mijn bindingsangst vandaan kwam. En welke rol mijn (groot)ouders daar wellicht bij hebben gespeeld. En wat ik hierin mocht loslaten.
Al snel werd duidelijk dat dat ook daadwerkelijk zo was, en dat angst en afwijzing ook een grote rol speelde in ons gezin, waardoor o.a verbinding soms wat lastig was…
Dit alles kwam heel mooi naar voren. Nathalie wist steeds de juiste vragen te stellen, zag precies waar wat gebeurde in de ruimte. Echt heel bijzonder. Na ongeveer 2 uur had ik enorm veel inzichten gekregen en kon ik ook energetisch dingen ‘teruggeven die niet van mij waren’ en omarmen wat wél bij mij hoorde. Zooo mooi!
Het bijzondere aan de begeleiding van Nathalie vind ik dat je echt het gevoel hebt dat alles er mag zijn.
En zij daar super liefdevol mee omgaat. Ik ken maar weinig mensen die zo veel liefde uitstralen als Nathalie. Alsof je ‘gedragen’ wordt tijdens de opstelling. Op een bedje van liefde 🧡 en verbinding.
Dankbaar voor alle mooie inzichten!
Dankjewel lieve Nathalie ❤️

Ingrid

Ik merkte dat ik het best wel spannend vond, ook al ben ik bekend met opstellingen. Nieuwe mensen, andere omgeving, mezelf kwetsbaar opstellen... Het kost mij altijd even om te wennen in een groep maar in de loop van de dag voelde ik mij steeds meer ontspannen en onderdeel van...

Ik ben nog steeds onder de indruk van mijn opstelling. Het lijkt alsof ik het voor het eerst in mijn leven heb aangedurfd om in mijn gevoel te leunen, er helemaal in te gaan en even niet te denken.

Terwijl ik dit tik, stromen de tranen over mijn wangen. Van ontroering, blijdschap, verdriet... soms voelt het voor mij of er geen einde komt aan dat malen in mijn hoofd, geen grond onder mijn voelen en het gevoel dat ik 'het' niet alleen kan.

Mensen zeggen altijd 'ga voelen, laat het toe, je kan dat' maar ik had geen idee hoe. Gisteren heb ik het gevoeld, ben ik gaan leunen in mijn gevoel en al voelde het nog wat spannend en onwennig, het voelde ook zo fijn en veilig. Even niets hoeven. Het komt wel goed... ik voel wel wat nodig is... ik kan er op vertrouwen...zoiets.

Dank je wel daarvoor! Ik heb jouw begeleiding als heel zacht en steunend ervaren.

Ook waren er twee andere opstellingen waar ik zoveel herkende en die iets bij mij raakte.

Een vrouw

Martha deed mee met de Kerngroep Opstellingen op de dinsdagmiddag.

Martha:
Ik heb de Kerngroep Opstellingen als heel positief ervaren, zeker onder jouw bezielende leiding!

Jouw niet aflatende liefdevolle aandacht, gaf me een warm en 'er te mogen zijn' en 'serieus genomen te worden' gevoel.
Al kwam ik heel zwaar binnen, ik fleurde altijd weer helemaal op.

Ik merk wel dat ik heel veel niet meer kan herinneren, vooral de drie opstellingen die ik zelf gedaan heb. Ik word steeds vergeetachtiger, helaas. Of is het sabotage?

Ik vond het ook fijn om representant voor de anderen te mogen zijn. En vooral de aanwezigheid van jullie hond zal me lang heugen. Zo fijn, zo liefdevol!

De prachtige opstellingenruimte vind ik ook heerlijk. En drinken en snoepen van de heerlijkheden!

Kortom, bedankt voor het aangenaam verpozen! Veel geleerd ook!

Wat ik alleen niet snap is, dat ik deze week weer zo ontzettend somber ben, ik begrijp niet hoe dat iedere keer weer de kop op steekt. Zo jammer!

Nou lieverd, dit was het!

Kus, Martha.

Martha

Voor de tweede keer kwam ik bij Nathalie voor een individuele opstelling. Ik voelde aan alles dat er ruimte was voor een diepere laag te pakken. Ondanks dat ik in de kerngroep ook voor de opstellingen ga met meerdere representanten kwam bij heel duidelijk het gevoel dat er nu tijd was voor een individuele opstelling. Ik had de hele week al een vraag in mijn hoofd over medicijnen en vriendschappen. Maar zoals wel vaker als we eenmaal de vraag naar boven halen komt er heel iets anders naar boven. Wat was deze opstelling intens, heftig en ook zo mooi. Er is weer een diepere laag afgepeld en ik heb dingen terug kunnen geven o.a. aan mijn moeder die helemaal niet van mij waren.


Maar wat mij ook zo intens is bij gebleven in het gesprek met Nathalie om mijn vraag stelling duidelijk te krijgen, Hadden wij het over M.  haar angsten. En dat zijn intens bang is en dat dat haar hele leven eigenlijk beheerst. En echt ineens kwam er een helikopter zo overdreven laag over vliegen dat de boel trilde. Alsof dat de enorme angst weergaf. Dat was zo bijzonder. Maar goed we gingen verder in gesprek en weer kwam een stukje over diegene naar boven en prompt weer hetzelfde een extreem laag overvliegende helikopter. Mijn hemel wat geeft dat eigenlijk veel aan. En wat dient zich op dit soort momenten toch allemaal aan. Hoe duidelijk kan het worden gemaakt. Maar echt dit heeft zo een intense indruk op mij gemaakt.


En deze opstelling heeft mij zoveel ruimte gegeven en kan ik zo anders kijken naar M. En voelt dat zo minder zwaar.


Ook kon ik een nieuwe laag aanpakken in een groot trauma. En daar heb ik nu meer en meer ruimte in gekregen.


Zo dankbaar weer voor de fijne, liefdevolle begeleiding en de tijd en ruimte die ervoor genomen. Ik heb het gevoel dat we bijna 3 opstellingen in 1 hebben gedaan. Dank je wel Nathalie voor dit alles weer. Wat ben ik blij dat jij en dit allemaal op mijn pad is gekomen <3 

Suus

Tien jaar is ze. Een prachtig meisje, inclusief eigen uniek gekozen haarkleur. Ze stapt stralend met haar moeder de opstellingenruimte binnen. Ik krijg een knuffel. Zo'n speciale knuffel waarvan je voelt dat het van groot belang is alleen maar te volgen wat prettig voor de initiatiefnemer is. Niet te close, niet te lang.

Met dit meisje mag ik vandaag werken. Thuis had ze aangegeven dat haar hoofd en haar buik weer zo vol zaten. Dat ze graag nog eens naar mij toeging voor een opstelling.

Gisteravond voor het slapen gaan, speelden de klachten weer op. Het meisje wilde alvast blaadjes maken met daarop de namen/emoties/gegevens die ze dacht nodig te hebben, als grondankers voor vandaag. Zonder dat ze hierbij hulp van moeder nodig had, beschreef ze het ene blaadje na het andere. Let wel: ze is net tien jaar geworden.

(In de opstellingenwereld wordt overigens door veel professionals afgeraden om met kinderen te werken in een opstelling. Door opgedane ervaring sta ik daar ondertussen anders in. Als ik zie hoe (sommige) kinderen veel baat hebben bij een opstelling voor zichzelf, dan werk ik hier met alle liefde aan mee. De kinderen die tot nu toe bij mij zijn geweest, met een ouder, gaven duidelijk aan wat ze nodig hadden. Ook is er een vangnet van de ouder(s) aanwezig. Ik werk dus heel bewust en kijk wat goed voelt voor het betreffende kind.)

In de opstellingenruimte gaf het meisje alle grondankers vervolgens een plaats. Bewust, zonder twijfel. Ze volgde haar gevoel. Vanuit haar volle kracht gaf ze aan wie zij graag als eerste op een bepaalde plek wilde uitnodigen. En zo gleden we de opstelling verder in. Een soepele samenwerking tussen haarzelf, haar moeder en mij.

Het was vandaag wederom prachtig om getuige van de liefde te zijn. De liefde voor dieren, de liefde tussen moeder en dochter, de liefde voor kristallen en dat alles in samenwerking met onze hond Mees.

Dankjewel meisje van tien, dat je bent wie je bent. Een prachtige ziel!

Nathalie over de opstelling die zij mocht begeleiden

Wat een supermooi leerproces is zo’n opstellingendag. Ik had ooit al eens kort kennis gemaakt met opstellingen, maar door zo’n complete dag met lieve mensen om me heen met een hoop ervaring, heb ik er nu pas echt goed van geleerd.
De eerste opstelling van de dag kwam bij mij als representant heel intens binnen en dat gevoel liet me niet echt los. Daar schrok ik eerst wel een beetje van. Toen kreeg ik van Nathalie en Mieke goede adviezen hoe ik het beter kan loslaten en ook hoe ik het iets minder heftig kan toelaten de rest van de dag. Dat werkte gelukkig direct! Ik kon met iets meer afstand de rest van de dag beter waarnemen, zonder alles helemaal door en door intens te voelen.
Ik heb heel veel geleerd over hoe een opstelling werkt. Ik heb ook voor het eerst 'in het veld' gestaan. Ik durfde eigenlijk niet, maar Nathalie en de groep gaven me zoveel vertrouwen dat ik dat toch heb gedaan. En daar ben ik blij om, want dan zie en voel ik nog beter hoe dit werkt. Ook dat was tijdens het doen een leerproces. Ik wil altijd alles logisch met mijn hoofd kunnen verklaren en voor een groot deel moest ik dat nu voor mijn gevoel wat meer uitschakelen om te voelen en accepteren wat er op dat moment waar te nemen was.
De aanvragers kregen hele duidelijke antwoorden door middel van de opstellingen. Heel bijzonder en magisch hoe dit werkt.
Heel erg blij dat ik dit heb mogen meemaken. Ik kan het iedereen aanraden!
Bedankt lieve Nathalie en Mieke!

Marieke Dollekamp

Alleen maar fijne positieve ervaringen. Ik heb zo genoten! 


Het meest indruk op mij heeft gemaakt dat iedereen zo vanuit liefde met elkaar aan het werk ging, de veiligheid, de warme sfeer. 

Naast alle mooie inzichten en groepsprocessen die op gang kwamen. Ook bij mij.


Keep up the good work, Nathalie, hier ben jij zo goed in!

Gerlanda nam deel aan de Kerngroep Opstellingen van maandagavond.

Ik ben de boel nog aan het laten bezinken. Er is heel veel gebeurd vrijdag. In mij, in mijn partner en ook tussen ons. Ik ben verrast over hoe de opstelling is verlopen.
Wat een krachtig team was het! Het ging allemaal zo gesmeerd en vanzelf en tegelijkertijd zo diep.
Ik ben blij dat ik op de belangrijkste momenten ruim de tijd heb genomen om de volledige scenes energetisch in me op te slaan.
Daardoor kan ik ze nu makkelijk terughalen en de sense ervan oproepen. 

Dit was een opstelling die nog lang nagalmt.
Mijn vraag is ruimschoots beantwoord en de inzichten dalen nog steeds in.

Een deelnemer.
Via via leerde ik Nathalie kennen en het viel me op hoe snel ik een 1 op 1 sessie kon boeken. 


Nathalie belde direct terug en dacht met mij mee om z.s.m. een afspraak in te kunnen plannen. Dat was heel fijn, want ik had op dat moment ook echt even helderheid nodig. 

Ik vond het heel prettig dat ik welkom was om al wat eerder in de sessie ruimte aan te mogen komen, zodat ik daar alvast kon landen. Er waren allerlei versnaperingen aanwezig zodat je je op je gemak kunt voelen als cliënt. 

Tijdens de sessie was er alle ruimte en tijd om mijn vraag helder te krijgen. 

Nathalie heeft de gave heel onbevooroordeeld te zijn en neemt de tijd. Door haar oprechte aandacht, rust en prettige stem voelde ik me snel op mijn gemak. 

De opstelling zelf bood veel inzichten, waaruit bleek dat met name het innerlijke kind stuk aandacht en voeding nodig heeft. 

Hond Mees was er ook bij en droeg in zijn ontspannen toestand van aanwezig zijn de ruimte waarin e.e.a. kon plaatsvinden.


Ik kan iedereen een opstelling aanraden met Nathalie (en Mees) aanraden.


Jurianne

Onlangs heb ik samen met dochter van 17 een opstelling gevolgd bij Nathalie. 

Samen waren we benieuwd waar de astmatische klachten en eczeem bij Sofie vandaan komen? Ligt hier misschien een familie trauma onder.

Sofie wist van te voren niet goed wat het inhield, en vond het ook een beetje spannend. Maar eigenlijk bij de eerste stap in het super schattige boerderijtje van Nathalie voelde ze zich al op haar gemak. Dit komt omdat Nathalie ontzettend warm en chill ( pubertaal) overkomt.  Na een korte uitleg van Nathalie zijn we gestart met de opstelling. Sofie stond er helemaal open voor, en de opstelling verliep prachtig. Al snel kwamen we tot de kern waar haar klachten vandaan komen, en Nathalie heeft Sofie hele mooie handvaten gegeven hoe ze om kan gaan met de verborgen lasten die ze meedroeg. 

Het was een opstelling met een traan,  maar gelukkig met nog meer lachen!!  Op de terug was het eerste wat Sofie zei, wat een lieve vrouw, en wat heeft ze een fijne stem! Het was een geweldige ervaring om dit als moeder samen met mijn dochter te mogen beleven. Ik kom zeker nog een keer terug met mijn andere dochter .  


Liefs Maaike en Sofie! 

Maaike en Sofie

Mijn naam is Astrilde vd Laan.
Toen ik een 1 op 1 familie opstelling  vroeg bij Nathalie wist ik nog niet wat het inhield.
Ik was op van de zenuwen.
Maar toen we eenmaal begonnen leek alles vanzelf te gaan.
Echt heel bijzonder. Voelde mij ook veilig om de opstelling te doen.
Nathalie is een hele liefdevolle vrouw.
Zonder oordeel.
Dat is het verschil met veel andere mensen die  via spirituele weg hulp bieden.
Heb nog nooit iemand mee gemaakt die niet zei ‘je bent onzeker ‘ Zo n vreselijke dood doener als dat gezegd wordt. Maar niet Nathalie. Ze wacht af en laat ontstaan. Oordeelt niet. maar geeft alleen haar liefde aan  alles wat leeft en dat voel je. Je voelt je geliefd. Je voelt je speciaal. En dat is onvoorwaardelijke liefde. Gewoon zijn. Zonder oordeel of verbeter punten.
Dat heeft een helende werking. Iedereen wil zich geliefd voelen.
Dankjewel Nathalie Steffens voor je onvoorwaardelijke liefde.
En dat jij kanaal wilde zijn voor de mensen waar ik nog een vraag aan had.
Heb het als heel bijzonder ervaren, dat ik mij zo open durfde te stellen komt echt door jou. Dankjewel daar voor.
Ik kom zeker weten nog terug.
Liefs, Astrilde

Astrilde vd Laan

Mijn ervaring over de opstelling. 

Door de rustige omgeving/persoon en het gevoel van vertrouwen, kon ik mezelf heel erg openstellen tegenover jou wat ik erg fijn vond.
Ik ben veel te weten gekomen over mijn onderliggende gevoelens en emoties waarom ik deze heb.
En ook dat het duidelijk is geworden dat ik dat moet loslaten bij de personen waar de ‘rugzak’ zit.
Niet wachten op de personen om me heen en het pad voor zelfontwikkeling moet openzetten.
Zelf ben ik erg benieuwd hoe dit in de toekomst voor mij zal gaan.


Nogmaals heel erg bedankt dat ik dit heb mogen doen bij jou en ik een ervaring rijker heb mogen worden.


Groet!

Een jonge vrouw

......

...........

.......

........

.....

.......

......

...........

.......

........

.....

.......

......

...........

.......

........

.....

.......

......

...........

.......

........

.....

.......

Sylvia vd V:

"Ik heb verschillende opstellingen gedaan maar dat wierp niet zijn vruchten af voor mij. Ik ben wat dat aangaat echt van fysieke verbinding. Ik zocht het nog en door een serie van Netflix wist ik dat ik dat nodig had om mijn laatste stukje puzzel te onderzoeken. Ik had het gedeeld met mijn vriendin en die kon jouw naam geven en daar kwam de doorgang naar jou toe. Het voelde goed en de grote dag kwam er voor mij aan. Nog steeds afvragend wat de vraag voor mij zou zijn, maar zoals altijd, komt het zoals het mag gaan. Open minded ervoor gaan. De rit er naartoe was al een feestje want de omgeving past goed bij mij, puur natuur. Warm ontvangen door jou en je stem werkt rustgevend en uitnodigend. Veiligheid is voor mij heel belangrijk. Gastvrij onthaald voor een bakkie en de andere mensen druppelen gezellig binnen. Ik dacht nog, wat een grote groep. Laten landen en ik werd uitgenodigd om naar de ruimte te gaan waar de opstelling zal plaats vinden. Wat een fijne omgeving en de ruimte was licht, voor mij te licht en een verf lucht vulde mijn neus. We werden uitgenodigd om te voelen waar je graag zou plaats nemen in de ruimte. Een meditatiekussen ondersteunde mijn voeten en daar zat ik dan, jouw mooie woorden tegemoet te luisteren. De schakeling van de aanvragen was geweldig om te volgen en ook hoe je er mee omging. Drukkend maar afwachtend met het vertrouwen dat alles goed komt. Wat het samenspel ook te bieden heeft. Bij de eerste aanvrager voelde ik al een fijne verbinding om deel te mogen nemen in haar opstelling. Die sensatie die ik voelde was zo fijn en daar ging ik dan, een mooie ervaring tegemoet. Na de eerste ronde kwam de 2e en mijn ja was duidelijk aanwezig om de volgende te mogen zijn. Ik was niet alleen die zich geroepen voelde en jij had daar een mooie oplossing voor, maar ik voelde dat het mijn beurt was. En ja, daar mocht ik plaats nemen op de stoel om mijn verhaal te vertellen. Nieuwsgierigheid en lichte spanning nam het van mij over en ik gaf antwoorden op je vragen. Ik merkte dat ik geen weerstand voelde en dat het nu tijd was voor mij om eens duidelijk te kijken wat er schuil ging in mijn bedding van mijn baarmoeder. Het had opheldering nodig om mijn oerkreet van diep binnen in mij los te laten zodat het bevrijd kon worden van pijn en onzichtbaarheid. De mensen om mij heen voelde het goed aan wat er met mij was en wat bij mij paste en dat was verhelderend om te zien en voelen. Er kwam al iets sterks in beweging. Ik voelde verdriet maar liet alles gaan zoals het voelde voor mij en ging het bekijken. Wat een prachtige opstelling ging er in beweging komen. Alles werd aangeraakt en 8 mensen waren mijn opstelling. Tweedelig en zo vergaand terug in de tijd. Zo diep geraakt door de liefde die aanwezig was en waar ik deel van was en ben. Mijn ongeboren eerste kind die aangeraakt werd maar ook ik die daar als klein kind zich niet verdiend voelde. Het was zo intens en ik doorleefde alles zo heftig en puur en wist niet waar te beginnen. Door jou aanreiking van woorden en vragen die je stelde aan mijn andere delen in de opstelling werd alles zo duidelijk zodat ik uiteindelijk kon zien wat er zich afspeelde. Zoveel liefde...Dan de doorbraak bij het ongeboren kind, die gedragen werd door mijn ziel om vervolgens het zielenpad te volgen. Mijn oerkreet vanuit mijn bedding raakte los en uitte zich in luid geschreeuw en hard gesnik om het verlies van het wonder der leven en de verbinding met mijn moeder. Ik ben liefde en dat is mijn missie hier en nu. Ik ben de patroondoorbreekster van alles wat er zich heeft afgespeeld bij mijn ouders en voorouders. Terug kijkend op mijn levenspad, ben ik zeker de patroondoorbreekster bij vele die ik al heb mogen helpen. Ook in het hier en nu ben ik druk met mijn missie te volbrengen, wetende dat ik gedragen wordt door spirits die bij mij zijn. Het kleine kind in mij heeft nu ruimte gekregen om nog vrijer te leven en daar ben ik gelijk mee begonnen. De waarde gaan zien wie ik ben en wat ik nog meer mag uitdragen. Ik heb een mooie spiegel gezien met prachtige inzichten! Ik ben dankbaar dat ik in volledige veilige zetting mijn opstelling heb mogen aanschouwen en intens heb mogen voelen en loslaten. Ik voel mij vrij en zal er ook naar gaan leven. Nathalie, mooi mens, ik ben je dankbaar. Ik voelde mij geaard bij jullie mooie natuurlijke plek en heb mijn loslating bij jullie natuur achter gelaten. De salie die ik heb meegenomen zal hier gebruikt worden om onze leefruimte en ons zelf te reinigen. Ik heb een nieuw begin gevonden voor mezelf en daar ga ik naar leven.

Carpe Diem."
Energieke groet, Sylvia vd V

Miranda deed een opstelling over het thema Alleengeboren Tweeling.
Hieronder haar mooie reactie:

Daar was je dan en heb ik je in je ogen mogen en durven kijken. 

Er waren zoveel emoties en gevoelens, angst om je aan te kijken en aan te raken. 

Verdriet om het gemis, herkenning in jouw sprankelende blauwe ogen. 

De zachtheid van jouw Zijn voelen. Het heeft me enorm geroerd en geraakt. 

Ik voel me heel dankbaar om je ontmoet te hebben en dat je er was
want mijn ego wilde zo graag een levend bewijs van wat mijn gevoel al wist. 


Het was zeer intens maar het voelt heel goed, het heeft me blij gemaakt jouw mooie zachte ogen 

gezien te hebben en die gaan voor altijd met me mee wetende dat je bij me blijft.

Lieve Nathalie, ik vind het zo mooi en bijzonder dat ik hier vandaag
met jou en de groep met zoveel liefde en veiligheid doorheen mocht gaan.

  Heel veel liefs,
Miranda