Ervaringen

Opstellingen Ervaringen

Suus kwam voor een individuele opstelling

Ik kwam in aanraking met de opstellingen en begeleiding van Nathalie in de Cursus Communiceren met Dieren. Dat vond ik zoiets moois en puur om mee te maken dat ik op een gegeven moment dacht: "Ik zit best wel met wat vraagstukken in mijn leven waar ik wel eens nader naar zou willen kijken.
Ik had daar al therapie etc. voor gehad, maar nog nooit op deze manier naar gekeken. Ik was toch wel heel nerveus toen ik de opstelling aanvroeg. Ik had er wel zin in en ook was ik bang. Wat gaat er gebeuren? Is dit wat ik nu nodig heb?


Wat ben ik blij dat ik ben geweest. Ik kon helemaal mijzelf zijn. Door het gesprek waar Nathalie goed doorvroeg kwam ik tot een vraag. We hebben samen naar mijn systeem van mijn familie gekeken.
Ik vond het werken met de vloerankers heel mooi hierbij. Zelf schreef ik de woorden op de gekleurde blaadjes en koos zelf de kleuren uit. Zelfs dan worden al dingen duidelijk. En dan mag je de ankers gaan neerleggen. Ik dacht voordat ik begon 'daar ga ik natuurlijk heel erg over nadenken en waarom leg ik het daar neer'. Maar niks van dit alles. Er gebeurt dan iets. Je legt het neer hoe je het voelt. Ik vond dat al heel bizar om te zien toen alles lag dat ik dacht: 'jeetje dit klopt nogal zeg',

Nathalie nam rollen op zich. En wat er dan allemaal gebeurt. eigenlijk is het bijna niet uit te leggen. Ik vond het eerlijk gezegd ook echt heel zwaar . Er kwamen hele moeilijke dingen naar boven. Maar daar was het ook tijd voor. Het kon ook.
Ik heb de begeleiding van Nathalie als zo enorm veilig ervaren. Ze heeft mij hier zo goed bij geholpen. De tijd na de opstellingen had ik het gevoel dat ik graag verder onderzoek wilde doen naar mijn familiesysteem. Ik kan je vertellen dat dit de beste en mooiste stappen zijn geweest in mijn leven het heeft mij zoveel goed gedaan!! Ik ben inmiddels zo ver gegroeid. Zoveel meer rust en vrijheid in mijn leven. Ik kan tegenwoordig zo anders naar alles kijken in deze situatie. Meer vergeving en en begrip. En het mooiste cadeau wat ik hierin in heb gekregen is dat ik weer van mijzelf houd!!!  Ik ben hier nog elke dag zo dankbaar voor. Dank je wel Nathalie, voor wat dit mij heeft gegeven. Zo mooi zo intens. zo dankbaar!!!

Danny en Yovanka deden een liefdesopstelling

Wat doe je als jij en geliefde botsen op een aantal punten? En op drukke, stressvolle momenten zelfs flink botsen met innerlijke schade van dien. 

Je kunt kiezen voor een nieuwe geliefde (weglopen) of op onderzoek gaan waar de mankementen zitten.  Zeker als het op alle andere momenten zo fijn, gezellig, lekker, interessant en ontzettend prettig is met elkaar. Dan is het zonde als je niet op onderzoek gaat.

Gisterenochtend gingen wij op onderzoek.
We deden een gezamenlijke opstelling bij Nathalie Steffens in haar mooie ruimte in het prachtige Bathmen.
Nathalie is een en al warmte en liefde en kan zich in situaties en mensen uit het heden en verleden verplaatsen. Ze is dan op momenten "die" persoon. Gevoel en emoties maakt zij zichtbaar met kippenvel en tranen en al. Wouw!

Helder en zuiver. Dat is hoe zij te werk gaat.  

Mijn liefde en ik  snappen het nu. Alle butsen en deukjes verdwenen onderweg terug als sneeuw voor de zon.  Een 'liefdes' opstelling ruimt op, geeft duidelijkheid en begrip. Ontzettend veel begrip!

 Mariëtte deed mee aan een opstellingendag

Ik wilde je nog even (extra) bedanken voor de opstelling van afgelopen zaterdag. Het heeft mij veel inzicht gegeven in onbewuste patronen en ook in mijn vraag.
Je hebt mij ook geraakt als mens. 

Het is niet zo vaak dat ik vrouwen ontmoet waarbij ik het mannelijke en vrouwelijke zo in evenwicht ervaar. 

Daarbij ervaarde ik je als begeleider van het proces als invoelend, precies, ruimte gevend en tegelijkertijd ook sturend en leidend. 

Ook mooi hoe je de aanwezigen de mogelijkheid geeft om te voelen wat nodig is en een plek in te nemen. Dat had ik in de opstellingen die ik eerder heb gedaan niet meegemaakt. 

In mijn opstelling gaf dat een duidelijke verdieping omdat zichtbaar werd wat ik zelf niet kon raken / benoemen.

Mandy deed een opstelling in een groep

Ik had wel eens gehoord van een opstelling, maar nog nooit eentje meegemaakt.

Ik vond het best spannend. Wat komt er op mij af? Hoe werkt het? Jouw begeleiding, Nathalie, was daarom heel fijn. Ik voelde mij aan jouw hand lopen.


Mijn broertje Robbie is omgekomen achter de winkel. Overreden door de Citroën, volgeladen met meubels. Mijn oudere broer, mijn neef en ik waren getuigen. Robbie was 6 jaar, ik 8 jaar. Sinds 1976 hield ik mijn mond. Ik wilde niemand belasten. Wie wacht er op mijn verhaal? Mijn ouders hadden al genoeg te verwerken. Mijn oudere broer had zijn eigen portie. Ook wij zeiden onderling niets.  Sinds die tijd zijn bij mij de radertjes gaan draaien. ’s Nachts kon ik tussen de sterren zweven. Ik droomde van Robbie en begreep onmiddellijk de betekenis. Ik werd wakker in ademnood. Pas in de laatste jaren begrijp ik wat dat was en waar het door kwam. Ik zag mijzelf zitten en hoorde mijzelf praten. Sindsdien bewandel in het pad van het Universum. Inmiddels heb ik al veel dromen gehad. Niet alleen van overleden familieleden en kennissen, maar ook onbekenden. Zij vertelden mij hoe ze overleden waren. Dit waren maar een paar dromen.

Om mijn verhaal nu persoonlijk te vertellen was een grote stap voor mij. Nogmaals, wie wacht er op mijn verhaal? Het is al verschrikkelijk genoeg voor mij, wat kan een ander ermee? Nou, heel veel. Daar kwam ik achter. 

Om de ‘personen’ fysiek in de opstelling te zien, hun gevoelens te horen, hun uitdrukkingen te zien en hun handelingen te ervaren kwam binnen. Het maakte alles tastbaarder. Ik vond het moeilijk om stappen te zetten. Ik kende alleen de situatie waar ik in zat. En ja, zat. Wanneer ik nu namelijk terugdenk aan het ongeluk en Robbie zie ik niet meer in eerste instantie mijzelf als 8 jarige meisje dat met haar armen zwaait en haar onmacht uitschreeuwt. Ik zie het 8 jarige meisje dat gehoord wordt, getroost en serieus genomen wordt.

Het is een prachtig medium, opstellingen.

Ik wil de representanten graag nogmaals bedanken voor hun inzet. Het betekent heel veel voor mij. Ik ervaar nu al verandering, verlichting kan je wel zeggen. Kan je nagaan wat het nog meer teweegbrengt op de langere termijn. Misschien kan ik het troost-eten loslaten. Ik voel mij nu heerlijk en klaar voor het volgende pad.

Liefs, Mandy

Manon neemt deel aan de Kerngroep

Opstellingen maandagavond. Dit betekent 10 maal (1x in de 3 weken) met een vaste groep bij elkaar, 2 eigen opstellingen, de andere keren aanwezig als representant.  

Manon: 

Wat een prachtige, warme, liefdevolle samenkomsten hebben we beleefd met elkaar! In een tijd waarin alles en iedereen steeds meer tegenover elkaar leek te komen te staan, vond ik in deze groep terug waar het leven voor mij om draait: zorgvuldigheid, bewustzijn en respect in contact en verbinding, vrijheid voor ieder om zich te uiten en haar eigen proces aan te gaan, zonder de gemeenschappelijkheid te verliezen.  De avonden waren intens voedend in een tijd waarin ons veel wordt ontzegd. En waarin ik mezelf onbewust toch ook veel ontzegd had.  Het initiatief van Nathalie en Mieke voor deze groep is enorm van belang gebleken. De betekenis was zoveel groter en dieper dan ik van te voren had kunnen bedenken en had durven verwachten.  De respectvolle, liefdevolle manier waarop Nathalie de groep begeleidde en met haar “zijn” een veilige omgeving creëerde, voor iedereen, was zo’n groot contrast met wat er zichtbaar wordt in de wereld op dit moment dat iedere avond (en elke dag van de week waarop ik ofwel toeleefde naar de avond ofwel terugkeek op de avond) écht puur goud en liefde was!  Ik ben intens dankbaar. En ik geloof diep van binnen dat ik door de verbinding in deze groep zoveel meer heb kunnen betekenen voor de anderen in mijn leven op dit moment!

Zo'n mooie ervaring wil jij toch ook niet missen?

Boven verwachting! 

Ontzettend mooi! 

Wat me vooral aanspreekt is de rust en eenvoud. Hoge integriteit. Geen drama. Openheid, zachtheid. Het was er allemaal en het leek haast vanzelfsprekend, terwijl ik heel goed weet dat het dat niet is!

Voor mij persoonlijk was het verrijkend dat er met openheid en verbondenheid (en van daar uit begrip) gesproken wordt over de band met dieren. Dat dieren een onderdeel mogen zijn van een opstelling. 

Ik heb verschillende opstellers meegemaakt en ben zelf heel kritisch (mogelijk ook omdat ik bereid ben me heel open op te stellen en dat vraagt dan om echte veiligheid). 

Ik vind het heel fijn dat ik me op deze dag alleen maar fijn en open heb mogen voelen. Zoals de opstellingen geleid worden vind ik zo integer en uitnodigend. 

Ik heb er van genoten, veel van geleerd en ik kom heel graag terug!

Opstellingen Ervaringen

Eveline

Er wordt secuur en zonder oordeel naar de aanvrager geluisterd, niets is vreemd.

De aanvrager wordt meegenomen in de verschillende manieren van opstellen: er

wordt goed geluisterd naar wat de aanvrager aangeeft en in wil zetten.

Het geheel voelt zeer natuurlijk aan, de sfeer is integer, maar ook met genoeg humor zodat alle gevoelens er mogen zijn. Er is voldoende tijd en ruimte om in je verkregen “rol” te stappen en alle subtiele veranderingen worden waargenomen, waardoor er zoveel mogelijk aspecten over de uit te werken situatie belicht kunnen worden.

De afsluiting van de opstelling wordt ook zeer zorgvuldig gedaan, zodat er geen

restjes van opgestelde personen of dieren blijven hangen. Wat vooral boeiend is voor mij als “figurant”: elke opstelling gaf mij wel iets aan inzichten mee. Het klopte dat ik er was. Het klopte dat ik in die ene rol stapte, want het liet mij zien hoe ik ook ben. Maar ook: het klopte wat ik van een opstelling meekreeg: het geworstel dat ik soms heb is niet vreemd. Het is een logisch iets en door dit inzicht kan ik er weer luchtiger mee omgaan.

Dank je wel Nathalie!

Opstellingen Ervaringen

Pedagogisch medewerkster Petra

Ik leerde Nathalie kennen in een lastigere periode in mijn leven en het ergste was dat mijn vertrouwen volledig weg was. Een opstelling zou mij inzage kunnen geven in de oorzaak waarom mijn vertrouwen weg was, waarom mensen misbruik van mij konden maken waardoor mijn vertrouwen erg was beschadigd. Door de enorme warmte en liefde welke Nathalie uitstraalde voelde ik mij veilig en stukje voor stukje ging ik vertrouwen.

Doordat Nathalie mij inzage gaf in mijn eigen onzekerheden heb ik niet alleen mijn vertrouwen teruggekregen, ik heb geleerd waarom mensen misbruik van mij konden maken. Ik heb geleerd waarom ik ja zeg tegen de verkeerde mensen, de oorzaak waarom ik dit deed en belangrijker nog; ik leerde om niet langer mijn hoofd te buigen naar deze oorzaak. De oorzaak was mij aangedaan, niet wie ik nu ben. Ik vertrouw weer, ik ben gelukkig en sterk. Een opstelling leert je waarom je dingen doet en hoe je dit anders kan doen zodat je een compleet en gelukkig leven kan hebben.

Opstellingen Ervaringen

Ingrid

Deze dag heeft mij (opnieuw) veel inzicht opgeleverd. Mooi ook om te ervaren hoe het veld telkens weer doeltreffend werkt. Prettig begeleid, veilig en respectvol.

Met liefde heb ik vandaag weer deelgenomen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik was al vaker een dag bij de opstellingen aanwezig geweest. Toen koos ik ervoor om alleen toeschouwer te zijn. Dat was ook fijn en intensief.

Maar vandaag heb ik zelf ook in een opstelling gestaan. Ik vind het heel bijzonder om iemand zo te mogen helpen.  Een hele bijzondere dag met een fijne groep.

Opstellingen Ervaringen

Nynke

Een liefdevolle, integere manier van opstellingen begeleiden.

Veel mooie, emotionele en verhelderende momenten in een veilige omgeving.

Ik vind het voor herhaling vatbaar.

Heel veel dank voor deze waardevolle dag!

Opstellingen Ervaringen

Angela

Enorm veel inzichten gekregen met betrekking tot mezelf.

Mooiste opstelling met Tristan (hond), heeft mij enorm geraakt.

Blij dat ik in deze groep mocht leren, kijken, deelnemen.

Opstellingen Ervaringen

Piet

Zoals gewoonlijk weer een heerlijke. leerzame en intensieve dag. Weer veel om mee aan de slag te kunnen. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Carlette 

Een mooie dag. Fijne mensen, goede sfeer. Er is meer dan ik vroeger dacht!! . Bedankt Nathalie!


Opstellingen Ervaringen

Loes

Dankbaar om dit te mogen doen voor een ander. Energetisch werkt het vaak nog lang door, dat is opmerkelijk en fijn.

De dag was voor mij vandaag wat lang. Verrassend elke keer hoe anders de opstellingen uitpakken (dan ik denk/verwacht)

Dank!

Opstellingen Ervaringen

Een deelnemer

Ik vond het een fijne dag. Niet teveel opstellingen, dat is fijn. Interessant om te zien dat er beweging in het systeem komt. Nathalie is een zeer professionele opsteller/opstelcoach/opsteljuf/ opstelmens... Tot de volgende keer! 

Opstellingen Ervaringen

Nelleke

Mooie middag, intensieve opstellingen waar ik niet zo maar in terecht kwam.Ik neem er dus zelf ook weer iets van mee. Fijne mensen. Fijne, veilige omstandigheden, goeie energie. En uiteraard een goede, prettige begeleiding door Nathalie.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Een hele fijne middag. Ben steeds weer verwonderd wat zich ontvouwt tijdens de opstellingen. Dankbaar dat ik mee mag helpen om bepaalde problemen te doorbreken en zichtbaar mag laten worden.
Opstellingen Ervaringen

Moeder samen met haar dochter (Joke en Nynke)

Hoge kwaliteit van inleiden, begeleiden en herleiden van en naar de problematiek en vragen. 

Bedankt dat je zo navolgbaar leiding gaf. Zo breng je een ieder verder.

Opstellingen Ervaringen

Heintje

Erg bijzondere dag. Samen zijn met een fijne groep mensen. De begeleiding was erg fijn. Vragen werden op het juiste moment gesteld en er was voldoende ruimte voor wat er ontstond. Een erg

leerzame dag. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Elsiena

 A.: Afgelopen maandag heb ik onder begeleiding van Nathalie een individuele opstelling gedaan.

Aangekomen op het erf werd ik  blij van de omgeving. Voor mij is dit belangrijk. Hond Mees ontving me met zijn blaf en Nathalie vroeg me op enig moment of ik Mees erbij wilde en daar heb ik ja op gezegd.

Wat ik mooi vond aan de aanwezigheid van Mees was dat ik op enig moment een opluchting of verlichting voelde van een last en Mees een hele diepe zucht liet horen.

Ik heb Nathalie ervaren als een vrouw met aandacht en warmte het voelde veilig en vertrouwd om bij en met haar deze opstelling te doen. De reden waarom ik bij Nathalie heb aangeklopt is omdat ik niet op de goede plek stond in ons gezin. Dat weet ik al heel lang maar ik vond het te eng om hier iets aan te doen. Wat brengt dat allemaal teweeg was wat me het meest bezig hield.

De reden waarom ik in actie ben gekomen is een opmerking van mijn jongere zus.

In een telefoongesprek waar ons familiesysteem aan de orde kwam maakte ze een opmerking over de energie die niet stroomt als je op de verkeerde plek staat en dat dat niet alleen voor de persoon in kwestie maar voor het hele systeem.

Dit kwartje viel en ik dacht ik moet hier actie op ondernemen want ik wil niet de oorzaak zijn van deze stagnatie in de energie. Het wordt tijd dat de energie gaat stromen en dat we alle drie uit de verf gaan komen gewoon omdat we dat verdiend hebben.

Het grappige is dat de zaterdag voor de opstelling ik naar mijn ouders in Haarlem ben geweest en met name de ontmoeting met mijn moeder warmer voelde. We arriveerden er rond de middag en ze hadden voor ons de tafel gedekt. Het voelde als een warm onthaal er werd voor mij (ons) gezorgd en die kwam echt bij mij binnen.

Door de opstelling heb ik ervaren dat de projectie van de ervaringen en gevoelens van mijn moeder op mij nog veel groter waren dan ik had gedacht.

Op een bepaald vlak heeft deze opstelling me een inzicht over mijn band met mijn moeder waar ik blij mee ben. Ik weet niet hoe ik dit kan omschrijven maar het voelt als een 'zo zit dat dus moment' en dat voelt vrijer of zo.

Veel liefs en nogmaals dankjewel,

A.

Het was bijzonder mooi, om na een jaar weer bij een opstellingendag aanwezig te zijn. Het gaf een herkenbaar gevoel. Nathalie, je weet iedereen meteen een goed en veilig gevoel te geven. Dank je wel voor deze mooie dag en nieuwe inzichten. 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte H.

Opstellingen: heel goed, intens, en helpvol.

Begeleiding: zoals gewoonlijk, liefdevol, zacht sturend en iedereen in zijn waarde latend.

Sfeer: super.

Opstellingen Ervaringen

Anneke

Heel fijn om er weer bij te zijn na een poosje afwezig te zijn geweest. Het was wel intensief. Twee opstellingen meegedaan en twee gekeken en dat was een mooie balans. Weer veel herkenning. Mooie opstellingen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik ervaar het steeds weer als heel bijzonder. Het is heel bijzonder om in een andere energie te stappen. De bewegingen, de gedachten uit te spreken van degene. Het is steeds weer 'warm' om op de Zomerhof te komen. Graag tot een volgende keer. Om mensen te 'helpen' die een opstelling aanvragen en hier zelf ook weer van te leren. Chapeau Nathalie. Geweldig zoals zij het begeleidt.
Opstellingen Ervaringen

Marjan

Warme, gedragen, professionele begeleiding. Ik ervaar het als heel fijn om energetisch te werken binnen en met duidelijke lijnen. Dat helpt mij de mogelijkheden van het aardse leven beter te leren zien, horen en voelen. Geleid door het Goddelijke. Verrassend dat ik dit schrijf. Deze inhoud voorzag ik niet van te voren. Leuk om zo'n nieuw inzicht te ontvangen. 

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Supermooie dag weer,

Vier opstellingen, aan het eind vermoeid maar voldaan!

Heel veel processen, die in de opstellingen naar voren zijn gekomen, waren zeker herkenbaar en ook veel van mijn eigen processen in dit leven!

Het was weer super om te zien en te ervaren op welk punt ik al aangekomen ben in mijn groeiproces!

Nathalie, bedankt weer voor je supergoeie begeleiding, je professionaliteit en je superontwikkelde empathische vermogen!

Dikke knuf, 

Opstellingen Ervaringen

Dees

Een geweldige beleving en openbaring! Zeer positief over de begeleiding, dankjewel!!
Opstellingen Ervaringen

Bart

Altijd geweldig. Liefdevol. Als een eenheid. Ik ben altijd ontroerd en dankbaar dat ik dit mag doen.

Opstellingen Ervaringen

Epie

Eigenlijk ben ik zonder woorden. 

Ik voel me rijk na deze dag.

Kom zeker weer terug.

Opstellingen Ervaringen

Karin

Jiska:

Door ziekte zat ik thuis, kwam in een complete ruststand terecht en er kwamen vragen. Wat mocht er uit? Waardoor kwamen de klachten die ik mocht ervaren en wat droeg ik toch nog mee wat ik achter me mocht laten?

3 ochtenden achter elkaar werd ik wakker en moest aan Nathalie denken. Zou ik dan eens contact met haar opnemen voor een opstelling? Zo gezegd, zo gedaan.

Eenmaal binnen werd ik enorm op mijn gemak gesteld, vond het best spannend want wat zou er naar boven komen.

Ik begon te vertellen en al snel werd duidelijk dat ik een "last' mee droeg , die niet van mij was maar welke ik als kind zijnde al op me had genomen.

Er werden gekleurde  a4'tjes beschreven met steekwoorden welke bij mij opkwamen. De blaadjes / ankers werden allen beschreven en uitgelegd. Bijzonder om te zien hoe ik ze neerlegde op de vloer. 1 lijn met de belangrijkste personen omtrent dit zwaarte stuk.

Iedere anker waar ik op ging staan had een eigen gevoel en de daarbij horende emoties.

Tranen, stiltes, pijn, lachen, boosheid, frustratie… het mocht er allemaal zijn.

Na alle blaadjes te hebben gehad (en ondertussen op deze reis super begeleid door Nathalie) werd er veel duidelijk en mocht ik het stuk achterlaten wat mij zo klein had gehouden.

Ik bloei op, zet stappen waar ik af en toe zelf enorm van sta te kijken en waar mijn omgeving wel wat van denkt en zegt, maar het is mijn keuze.

Het contact met de hoofdpersonen van dit stuk is na deze opstelling zienderogen veranderd. Liefdevoller en zachter en we zien elkaar écht.

Dankjewel Nathalie voor deze emotionele mooie reis waar je me doorheen hebt geloodst.

Geweldig. Ik heb al op meerdere plaatsen opstellingen meegemaakt, maar dit voelt zo warm, veilig, geborgen - heel bijzonder.

De zachtheid waarmee vastzittende systemen toch in beweging worden gebracht... Ik kom zeker weer terug! 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte K.

De sfeer was top, warm, goed verzorgd. De begeleiding van Nathalie was erg goed. Goed en liefdevol doorgevraagd in het interview. Heel zorgvuldig, liefdevol en respectvol in de opstellingen zelf. Fantastisch zoals ze het systeem in beweging weet te krijgen. En er waren 4 boeiende opstellingen waarin veel gebeurde en waar iedereen 'hard/hart' in mee werkte.

Opstellingen Ervaringen

Marjanne

Zo bijzonder hoe Nathalie een sfeer creƫert die zo veilig is dat iedereen al snel vertrouwd met elkaar is en zich veilig voelt. Iedereen (zelfs de nieuwkomers) is zo puur in het representeren van de energie en Nathalie voelt haarfijn aan wat ze kan (laten) doen of zeggen om iemand verder in zijn of haar proces te helpen. Nergens anders voelen opstellingen zo krachtig.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Liefde, geborgenheid, vertrouwen

Op deze groep kan je bouwen

Werken aan een ieders stuk

Dat is pas echt geluk!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Was een mooi weekend. Moet het allemaal nog op me in laten werken. Veel emoties.

Dankjewel!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Inzicht in systemen, diepgaande opstelling. Leuk en leerzaam op een ontspannen wijze.
Opstellingen Ervaringen

Maarten

Dit weekend heeft veel indruk gemaakt, omdat ik zelf een aanvraag heb gedaan en antwoord heb gekregen. Heel leerzaam, ik kan hiermee aan de slag. Ook het meedoen als representant gaf mij  voldoening/ veel emoties, maar dit was goed. Dus het heeft mij toch ook veel energie gegeven. Ik wil nog eens op papier zetten hoe fijn het is hoe jij, Nathalie, met mij meeleefde/ mij ondersteunde met alles d.m.v. de microfoon, en extra aandacht, veel herhalen enz.  Dikke knuf.

Opstellingen Ervaringen

Pam

Dit tweedaagse opstellingenweekend was heel erg in balans! Fijne, ontspannen groep. Nathalie begeleidt zorgvuldig, zacht, kalm en open! Mieke ondersteunt super! Fijne plek, zo in de buurt van Bathmen, in het oosten van het land. Soms vond ik dat er wat teveel gepraat werd. Wellicht omdat ik een man van weinig woorden kan zijn. Het weekend is voorbij gegleden, geen ongemakkelijke, lange pauzes. Nathalie en Mieke: dankjewel! Geven en nemen in balans! Hartelijke groet

Opstellingen Ervaringen

Wim de Boer

De afgelopen weken zijn zeer zwaar voor mij geweest. Ergens heb ik even getwijfeld of ik wel naar het weekend zou gaan.
Achteraf ben ik heel erg blij dat ik toch gekomen ben. Het weekend heeft me veel opgeleverd. Inzichten in mijn eigen situatie, zelfs zonder eigen opstelling. 
Nathalie, je begeleiding is zo warm en liefdevol. Je hebt voor iedereen aandacht. Zeldzaam. 
Dankje!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Het was een heel goed georganiseerd weekend met vele verrassende opstellingen. Ik heb weer nieuwe inzichten gekregen waar ik weer mee verder kan. Ik hoop dat dit mij weer ruimte geeft om mij meer open te stellen en de energie in mijn leven te laten stromen en vertrouwen te hebben. Ik heb ook genoten van de ezels, zo’n mooie energie en ze raakten mij ook in mijn hart waardoor ik nog zekerder weet wat ik wil in mijn leven: vrijheid en natuur en echt leven. Bedankt voor dit mooie weekend en tot ziens! Liefs.

Opstellingen Ervaringen

Birgit

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

(Eerste keer kennismaking met opstellingen in groepsverband.)


Het weekend heeft een positieve en indrukwekkende indruk op mij gemaakt. Genoten van de groepsdynamiek en de competente begeleiding van Nathalie.
Fijn en dankbaar om het meegemaakt te hebben. Zowel het meedoen aan een opstelling van een ander, als mijn eigen opstelling.
 Ik kan nu verder, verder dichter naar mezelf. Bedankt!
Opstellingen Ervaringen

Nancy Hoogdorp

Het weekend heeft mij weer mooie inzichten gegeven in mijn eigen systeem. Waarom reageer ik zoals ik reageer? Waar komt dat vandaan uit mijn systeem? Nathalie creëert steeds weer een veilige bedding, waarin een ieder mag zijn wie hij of zij is. Namelijk..zichzelf! Na dit weekend weer een stukje verder bij mezelf. Vol nieuwe inzichten keer ik terug naar huis. Naar huis naar mijn mooie zelf.. Dankjewel  Stef, voor een schitterend weekend. XXX 

Opstellingen Ervaringen

Lucienne de Haan

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Goede indruk wat familieopstelling behelst, brengt aan de opsteller én de representant. Onder de indruk van de begeleiding,  de interpretatie en de respectvolle benadering door Nathalie. Brengt mij de kennismaking met De Zomerhof en de eerste ervaring met systemisch werken. Ook het onderdeel uitmaken van , een bijdrage leveren aan het geheel maar mezelf daarbij heel weten te houden zonder inspanning, zonder moeite ervoor te doen. Heerlijk op stroom, bij mezelf. 
Opstellingen Ervaringen

Marion

Een nieuwe ervaring, naast de velen die ik al met opstellingen heb beleefd. Goed geleid, in rust en eenvoud, zonder pretenties. Veel geleerd en begrepen.   De energie van De Zomerhof is warm en hartelijk en vooral heel veilig.                   De zorgzaamheid voor ieders veiligheid en comfort zijn heel goed, zonder ooit opdringerig te zijn.                                        Ik kom graag nog eens een weekend meebeleven.  Volgend jaar na Pasen ;-)

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Warme indruk. Kennis van waar je mee bezig bent. Maar het meest maakt bij mij indruk het feit dat je zo bij je gevoel blijft en je intuïtie laat spreken. Integer blijft en precies voelt waar je niet aan ‘mag’ komen. Heel respectvol. Het gaf mij veel voldoening een bijdrage te mogen leveren aan de inzichten van de vraaginbrengers, waardoor bij mij ook weer puzzelstukjes op hun plaats vielen en uitgewerkt mogen worden. Ik heb cadeautjes ontvangen die ik de komende tijd mag uitpakken. Ga zo door lief, je hebt zoveel moois te geven samen met jouw lief. Dikke knuffel

Opstellingen Ervaringen

Anja van Heusde

Warm en krachtig, empathisch op de mens en leidend voor een bereikbaar doel in de opstelling, zo heb ik Nathalie ervaren.  

Ik heb een mooie stap gezet in mijn vraag, waarvan de uitwerking nog steeds doorsijpelt in de lagen van mijn proces. 

Zij is een uitstekende gids in het soms verwarrende land van emoties en oud leed.  

De individuele opstelling die ik mocht ervaren aan haar deskundige hand heeft me veel inzichten gebracht. 

Ik kijk uit naar de volgende keer dat ik haar weer mag ontmoeten!

Opstellingen Ervaringen

T.H.

Nadat ik een paar keer een opstellingen-dag had meegemaakt bij ‘De Zomerhof’ en ook de Cursus Communiceren met Dieren had gevolgd, besloot ik een belangrijke vraag in een 1-op-1 sessie met Nathalie uit te werken. Het was een bijzondere opstelling. Daarin was Nathalie niet alleen de begeleider, maar zij verplaatste zich regelmatig in personen die in de opstelling voorkwamen. Ik vond het heel frappant dat ze zo precies kon aangeven wat mijn familielid (waarvoor zij representant was) zelf gezegd zou kunnen hebben. Terwijl zij toch helemaal die mensen niet kende of gekend kon hebben! Dat bevestigde ook mijn vertrouwen in dat het klopte wat er gebeurde. Wat ik heel prettig vond, was dat Nathalie zo goed naar mijn verhaal luisterde en heel precies wist door te vragen op belangrijke punten. Daarbij braken bij mij de emoties verschillende keren naar buiten. Er is tijdens die opstelling voor mij een hoop gebeurd, inzichten gekomen, dingen los gelaten. De dagen daarna had ik ineens een gigantische hoeveelheid energie. En in de maanden die volgden zijn er ook verschillende dingen in beweging gekomen en daar ben ik erg blij mee. Nathalies liefdevolle en professionele bijdrage heeft daar zeker toe bijgedragen!

Rozemarijn

Ik heb bij Nathalie een individuele opstelling gedaan omdat ik de afgelopen jaren veel aan het ziek zijn beter worden ben/ was.

Ik wilde weten wat dat mij te vertellen had of waarom dit mij overkomt of…nou ja ik weet niet zo goed wat ik wilde weten.

Hierop heeft Nathalie mij bevraagd en zo kwamen we tot de kern van mijn vraag, dit was heel fijn en ook ging er gelijk van alles stromen, van tranen tot lachen.

Vervolgens heeft Nathalie mij laten voelen wat er het eerst aan de beurt was, dat ging een hele andere kant op dan ik vooraf had bedacht.

Nathalie en Mees deden ook mee als representant, Nathalie was heel helder in haar waarneming en Mees liet meer dan eens de onrust of geruststelling zien.

Het fijne en mooie is dat wat we met deze opstelling geheeld hebben kwam weer terug bij mijn kernvraag, en die was daarmee beantwoord.

Ik heb vaker opstellingen gedaan bij verschillende opstellers, zelden heb ik mij zo gekoesterd, veilig en in harmonie met alles gevoeld tijdens een opstelling.

Hanneke van den Berg

Al een tijdje dompelde ik me onder in de fijne, helende opstellingen bij de Kerngroep Opstellingen van Nathalie. Iedere avond was een fijne, intense en verbindende reis met elkaar. Ik had dus gemakkelijk mijn vraag in 1 van die avonden naar voren kunnen brengen. Maar ik deed het anders.

Mijn vraag ging over mij, over hoe ik mijn ruimte in mocht nemen, hoe ik mijn leven zo mocht inrichten dat ik er blij van werd. Het was heel passend dat juist voor deze vraag ik alleen afreisde naar Nathalie.

 

Nathalie voelt, bevraagt en volgt zonder de leiding te verliezen in een opstellingenvraag. In haar handen, letterlijk onder haar bezielende leiding, voelt het veilig. Veilig om aan te kijken wat aangekeken mag worden. Veilig om in beweging te komen als dat kan. Veilig om vanuit verbinding contact te leggen!

 

Het was een magische avond, waarin zowel Nathalie als ik in verschillende representantenrollen hebben gestaan. Heel snel, in mijn tempo, gingen we door verschillende lagen van de vraag (en de bijbehorende blokkerende delen).  Inzichten vanuit vroeger, meegenomen in het nu, in verbinding met de toekomst. Mijn toekomst!
Lieve Nathalie, dankjewel voor jouw liefdevolle begeleiding op de reis naar mezelf!

Manon Bruning

Fijne hartelijke sfeer, mooie plek in de natuur. Bijzondere energie. Waardevolle inzichten. Nieuwe ervaring als notulist. Kom graag eens om foto’s te maken. Dank voor het mooie weekend!

Een deelneemster

Ja de opstelling was heel mooi.

Het loodgevoel dat ik heel vaak in de benen had, is tot nu toe helemaal weg.

En ik slaap nu ook heel goed.

Het is nu net of ik me een stuk lichter voel en meer energie heb.

Knuffel, Rosa

Rosa

Nathalie, jij hebt de individuele opstelling ontzettend mooi en goed begeleid.
Al snel voel je wat er speelt en hoe je moet sturen en begeleiden tijdens de opstelling. Ik ben ontzettend dankbaar dat je me geholpen hebt en denk er zeker nog dagelijks aan terug. Een hele waardevolle ervaring. Heel mooi werk!

Een deelneemster

Ik kijk terug op een mooie, intense, diepgaande ervaring. De sfeer was geweldig en er was een zeer krachtig veld waarin we waren ingeplugd. 

Dikke pluim voor de representanten, die er vol in gingen, en in bleven. De verbinding was enorm en ik ervoer een geweldige samenwerking, zonder terughouding. 

Nathalie, jouw leiding was bewonderenswaardig. Je was liefdevol, warm, open, rustig en heel systematisch. Je liet geen open eindjes ontstaan en ging steeds op zoek naar de volgende kleine stap. En zo hebben uiteindelijk een enorme reis afgelegd met zijn allen.

Ik heb veel gezien, gevoeld en gerealiseerd. Het zal nog een lange tijd doorwerken.

Warme groet.

Jan Nouwen

We zijn inderdaad weer even verder, maar ik ben de ervaring zeker niet vergeten, deze heeft behoorlijk impact gehad. Ook heel veel inzicht en bevestiging gegeven. Ondanks dat ik nog werk aan mezelf heb, heeft de opstelling mij ontzettend geholpen. Ik sta nu veel zachter tegenover mijn moeder en dat heeft echt een mooie uitwerking gehad, zo sterk dat ik nu haar mantelzorger ben, zij heeft invasieve dementie. Ondanks dat dit zwaar is, is het dankbaar werk.  


Tijdens de opstelling vond ik het zo ontzettend fijn om mijn vader te horen, wat hij mij te zeggen had en dat hij trots op me is en achter me staat,

een bevestiging van onze sterke band, heel mooi. Met mijn ex, was ook heftig, zoveel boosheid en verwijten, mooi dat hij is buiten gezet. Daar heb ik overigens nog wel werk aan, boosheid en onverwerkte emoties. Mijn moeder is een bevestiging van wat ik altijd gevoeld heb. Onze rollen waren omgedraaid en dat zijn ze nu wederom door haar ziektebeeld, maar dat is niet erg. 

Daarbij best confronterend was mijn verdriet en vastzittende emoties, die zijn toch best heel heftig, als ik nog aan m'n vriendin haar reacties daarop denk. Met name de vastzittende emoties, dat ik die erg moeilijk vind, daar wil ik toch (meer) vanaf, omdat het me in mijn zijn en ontwikkeling tegenhoudt.

Kortom de opstelling heeft me veel steun en ook inzichten gegeven, maar ik wil er verder aan werken om niet in het lijden van de vastzittende emoties te blijven hangen. Dus je zult me t.z.t. nog wel eens terug zien hoor! ; )

Een deelneemster

Wat hadden mijn dochter en ik gisteren weer een geweldige ervaring in een opstelling met jou als begeleider. Je liefdevolle aandacht, geduld en vertrouwen zorgden ervoor dat we ons beiden al snel op ons gemak voelden. 

Mijn dochter die als vragensteller zelf haar plekje mocht uitzoeken, niet geregisseerd op een stoel plaats moest nemen. De tijd die ze kreeg om al haar vloerankers te voorzien van namen en onderwerpen die voor haar haar verhaal compleet maakten. 

Je creëerde de rust waarin ze haar ankers over de ruimte mocht verspreiden. Met als gevolg dat zij zich thuis voelde, haar ruimte kreeg, contact kon maken met wat IS. 

Ze voelde zich vrij om jou uit te nodigen deel te nemen aan haar proces door op een anker te gaan staan, omdat zij dat wilde. 

Als moeder voelde ik me zo compleet, zo trots en zo vol liefde voor mijn dochter en haar proces. 

De opstelling heeft ons het vertrouwen gegeven dat zij haar pad mag bewandelen, dat dat in de huidige samenleving geen makkelijke opgave zal zijn, is duidelijk. 

Dagen als deze met zo'n prachtige opstelling geven toekomstperspectief en voeden het verlangen naar meer contact op zielsniveau. 

Dank je wel dat jij er bent!

Een moeder van een jonge dochter
Het is al weer een tijdje geleden dat ik met mijn dochterlief, (6 jaar) de ruimte bij Nathalie binnen liep. 

Als ik terug denk aan deze ochtend, dan voel ik de positieve energie stromen door mijn hele lijf. 

Wat een prachtige ervaring hebben we daar mogen mee maken. 

Nauwelijks met woorden kregen we inzicht in het geen waarvoor we kwamen. 

Vrolijk en intens dankbaar liepen we naar buiten. 

In de auto zei mijn dochtertje: "Dit was mooi mama."

Nathalie met haar lieve zachte stem, begeleidde in alle zuiverheid mijn dochter en dat gaf mij een warm en liefdevol gevoel. 

Er was verbinding en vertrouwen. 

Ik kijk terug op een waardevolle, magische ochtend die ons beiden heel veel heeft gebracht. 

Onze dank is groot <3

Een moeder

Nathalie, wij kijken terug op een intensief en verhelderende liefdes-opstelling. Alles valt nu op zijn plaats.
Mijn man bekijkt de toekomst met meer kleur en ik moet nog landen.
De emotie is nog niet wat het moet zijn, maar dat komt ook goed.

We weten nu dat we samen sterk zijn en meer open moeten zijn en over alles moeten gaan praten en niet denken dat we elkaar ergens mee belasten.

Wij wensen je verhelderende opstellingen toe in je mooie werk!

Wat een ontzettend lieve vrouw ben jij.

Lieve groetjes  en een dikke knuffel van ons en ons huisdier

Een echtpaar
Opstellingen Ervaringen

Wil jij ook met een lichter gevoel 

de deur weer uitstappen?

Na het lezen van de ervaringen van anderen, wil je misschien ook je eigen ervaring opdoen?

Wil jij voelen hoe het is om niet de ballast van iemand anders mee te dragen? 
Wil je zien welke familiebanden van jou verstrikt zijn?

Wil je weten wat een opstelling voor een uitwerking op jou kan hebben?
Kom dan ook naar De Zomerhof en ervaar een intensieve liefdevolle dag.

Het was mijn eerste kennismaking met familieopstellingen en koos daarom ook bewust voor een individuele opstelling én ook heel bewust om dit te doen bij Nathalie omdat ik mij heel veilig voel bij haar. Omdat wij elkaar al een beetje kennen was het ook heel makkelijk om open en eerlijk met haar te spreken. Ik vond het een hele intense en emotionele ervaring en Nathalie heeft mij met respect en liefdevolle manier door het proces begeleid waardoor het voor mij duidelijk werd waar veel van mijn vragen en gevoelens vandaan komen en waar ik aan kan werken. Ben heel blij dat ik deze stap heb genomen.
Veel liefs en dikke knuffel!  Mireille

1e keer Opstellingendag voor Sasa

27-10-2018
.

(zet je geluid gerust flink hard)

arrow_drop_up arrow_drop_down