arrow_drop_up arrow_drop_down

Ervaringen

Opstellingen Ervaringen

Zo'n mooie ervaring wil jij toch ook niet missen?

Boven verwachting! 

Ontzettend mooi! 

Wat me vooral aanspreekt is de rust en eenvoud. Hoge integriteit. Geen drama. Openheid, zachtheid. Het was er allemaal en het leek haast vanzelfsprekend, terwijl ik heel goed weet dat het dat niet is!

Voor mij persoonlijk was het verrijkend dat er met openheid en verbondenheid (en van daar uit begrip) gesproken wordt over de band met dieren. Dat dieren een onderdeel mogen zijn van een opstelling. 

Ik heb verschillende opstellers meegemaakt en ben zelf heel kritisch (mogelijk ook omdat ik bereid ben me heel open op te stellen en dat vraagt dan om echte veiligheid). 

Ik vind het heel fijn dat ik me op deze dag alleen maar fijn en open heb mogen voelen. Zoals de opstellingen geleid worden vind ik zo integer en uitnodigend. 

Ik heb er van genoten, veel van geleerd en ik kom heel graag terug!

Opstellingen Ervaringen

Eveline

Er wordt secuur en zonder oordeel naar de aanvrager geluisterd, niets is vreemd.

De aanvrager wordt meegenomen in de verschillende manieren van opstellen: er

wordt goed geluisterd naar wat de aanvrager aangeeft en in wil zetten.

Het geheel voelt zeer natuurlijk aan, de sfeer is integer, maar ook met genoeg humor zodat alle gevoelens er mogen zijn. Er is voldoende tijd en ruimte om in je verkregen “rol” te stappen en alle subtiele veranderingen worden waargenomen, waardoor er zoveel mogelijk aspecten over de uit te werken situatie belicht kunnen worden.

De afsluiting van de opstelling wordt ook zeer zorgvuldig gedaan, zodat er geen

restjes van opgestelde personen of dieren blijven hangen. Wat vooral boeiend is voor mij als “figurant”: elke opstelling gaf mij wel iets aan inzichten mee. Het klopte dat ik er was. Het klopte dat ik in die ene rol stapte, want het liet mij zien hoe ik ook ben. Maar ook: het klopte wat ik van een opstelling meekreeg: het geworstel dat ik soms heb is niet vreemd. Het is een logisch iets en door dit inzicht kan ik er weer luchtiger mee omgaan.

Dank je wel Nathalie!

Opstellingen Ervaringen

Pedagogisch medewerkster Petra

Ik leerde Nathalie kennen in een lastigere periode in mijn leven en het ergste was dat mijn vertrouwen volledig weg was. Een opstelling zou mij inzage kunnen geven in de oorzaak waarom mijn vertrouwen weg was, waarom mensen misbruik van mij konden maken waardoor mijn vertrouwen erg was beschadigd. Door de enorme warmte en liefde welke Nathalie uitstraalde voelde ik mij veilig en stukje voor stukje ging ik vertrouwen.

Doordat Nathalie mij inzage gaf in mijn eigen onzekerheden heb ik niet alleen mijn vertrouwen teruggekregen, ik heb geleerd waarom mensen misbruik van mij konden maken. Ik heb geleerd waarom ik ja zeg tegen de verkeerde mensen, de oorzaak waarom ik dit deed en belangrijker nog; ik leerde om niet langer mijn hoofd te buigen naar deze oorzaak. De oorzaak was mij aangedaan, niet wie ik nu ben. Ik vertrouw weer, ik ben gelukkig en sterk. Een opstelling leert je waarom je dingen doet en hoe je dit anders kan doen zodat je een compleet en gelukkig leven kan hebben.

Opstellingen Ervaringen

Ingrid

Deze dag heeft mij (opnieuw) veel inzicht opgeleverd. Mooi ook om te ervaren hoe het veld telkens weer doeltreffend werkt. Prettig begeleid, veilig en respectvol.

Met liefde heb ik vandaag weer deelgenomen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik was al vaker een dag bij de opstellingen aanwezig geweest. Toen koos ik ervoor om alleen toeschouwer te zijn. Dat was ook fijn en intensief.

Maar vandaag heb ik zelf ook in een opstelling gestaan. Ik vind het heel bijzonder om iemand zo te mogen helpen.  Een hele bijzondere dag met een fijne groep.

Opstellingen Ervaringen

Nynke

Een liefdevolle, integere manier van opstellingen begeleiden.

Veel mooie, emotionele en verhelderende momenten in een veilige omgeving.

Ik vind het voor herhaling vatbaar.

Heel veel dank voor deze waardevolle dag!

Opstellingen Ervaringen

Angela

Enorm veel inzichten gekregen met betrekking tot mezelf.

Mooiste opstelling met Tristan (hond), heeft mij enorm geraakt.

Blij dat ik in deze groep mocht leren, kijken, deelnemen.

Opstellingen Ervaringen

Piet

Zoals gewoonlijk weer een heerlijke. leerzame en intensieve dag. Weer veel om mee aan de slag te kunnen. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Carlette 

Een mooie dag. Fijne mensen, goede sfeer. Er is meer dan ik vroeger dacht!! . Bedankt Nathalie!


Opstellingen Ervaringen

Loes

Dankbaar om dit te mogen doen voor een ander. Energetisch werkt het vaak nog lang door, dat is opmerkelijk en fijn.

De dag was voor mij vandaag wat lang. Verrassend elke keer hoe anders de opstellingen uitpakken (dan ik denk/verwacht)

Dank!

Opstellingen Ervaringen

Een deelnemer

Ik vond het een fijne dag. Niet teveel opstellingen, dat is fijn. Interessant om te zien dat er beweging in het systeem komt. Nathalie is een zeer professionele opsteller/opstelcoach/opsteljuf/ opstelmens... Tot de volgende keer! 

Opstellingen Ervaringen

Nelleke

Mooie middag, intensieve opstellingen waar ik niet zo maar in terecht kwam.Ik neem er dus zelf ook weer iets van mee. Fijne mensen. Fijne, veilige omstandigheden, goeie energie. En uiteraard een goede, prettige begeleiding door Nathalie.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Een hele fijne middag. Ben steeds weer verwonderd wat zich ontvouwt tijdens de opstellingen. Dankbaar dat ik mee mag helpen om bepaalde problemen te doorbreken en zichtbaar mag laten worden.
Opstellingen Ervaringen

Moeder samen met haar dochter (Joke en Nynke)

Hoge kwaliteit van inleiden, begeleiden en herleiden van en naar de problematiek en vragen. 

Bedankt dat je zo navolgbaar leiding gaf. Zo breng je een ieder verder.

Opstellingen Ervaringen

Heintje

Erg bijzondere dag. Samen zijn met een fijne groep mensen. De begeleiding was erg fijn. Vragen werden op het juiste moment gesteld en er was voldoende ruimte voor wat er ontstond. Een erg

leerzame dag. Tot de volgende keer!

Opstellingen Ervaringen

Elsiena

Het was bijzonder mooi, om na een jaar weer bij een opstellingendag aanwezig te zijn. Het gaf een herkenbaar gevoel. Nathalie, je weet iedereen meteen een goed en veilig gevoel te geven. Dank je wel voor deze mooie dag en nieuwe inzichten. 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte H.

Opstellingen: heel goed, intens, en helpvol.

Begeleiding: zoals gewoonlijk, liefdevol, zacht sturend en iedereen in zijn waarde latend.

Sfeer: super.

Opstellingen Ervaringen

Anneke

Heel fijn om er weer bij te zijn na een poosje afwezig te zijn geweest. Het was wel intensief. Twee opstellingen meegedaan en twee gekeken en dat was een mooie balans. Weer veel herkenning. Mooie opstellingen.

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Ik ervaar het steeds weer als heel bijzonder. Het is heel bijzonder om in een andere energie te stappen. De bewegingen, de gedachten uit te spreken van degene. Het is steeds weer 'warm' om op de Zomerhof te komen. Graag tot een volgende keer. Om mensen te 'helpen' die een opstelling aanvragen en hier zelf ook weer van te leren. Chapeau Nathalie. Geweldig zoals zij het begeleidt.
Opstellingen Ervaringen

Marjan

Warme, gedragen, professionele begeleiding. Ik ervaar het als heel fijn om energetisch te werken binnen en met duidelijke lijnen. Dat helpt mij de mogelijkheden van het aardse leven beter te leren zien, horen en voelen. Geleid door het Goddelijke. Verrassend dat ik dit schrijf. Deze inhoud voorzag ik niet van te voren. Leuk om zo'n nieuw inzicht te ontvangen. 

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Supermooie dag weer,

Vier opstellingen, aan het eind vermoeid maar voldaan!

Heel veel processen, die in de opstellingen naar voren zijn gekomen, waren zeker herkenbaar en ook veel van mijn eigen processen in dit leven!

Het was weer super om te zien en te ervaren op welk punt ik al aangekomen ben in mijn groeiproces!

Nathalie, bedankt weer voor je supergoeie begeleiding, je professionaliteit en je superontwikkelde empathische vermogen!

Dikke knuf, 

Opstellingen Ervaringen

Dees

Een geweldige beleving en openbaring! Zeer positief over de begeleiding, dankjewel!!
Opstellingen Ervaringen

Bart

Altijd geweldig. Liefdevol. Als een eenheid. Ik ben altijd ontroerd en dankbaar dat ik dit mag doen.

Opstellingen Ervaringen

Epie

Eigenlijk ben ik zonder woorden. 

Ik voel me rijk na deze dag.

Kom zeker weer terug.

Opstellingen Ervaringen

Karin

Geweldig. Ik heb al op meerdere plaatsen opstellingen meegemaakt, maar dit voelt zo warm, veilig, geborgen - heel bijzonder.

De zachtheid waarmee vastzittende systemen toch in beweging worden gebracht... Ik kom zeker weer terug! 

Opstellingen Ervaringen

Charlotte K.

De sfeer was top, warm, goed verzorgd. De begeleiding van Nathalie was erg goed. Goed en liefdevol doorgevraagd in het interview. Heel zorgvuldig, liefdevol en respectvol in de opstellingen zelf. Fantastisch zoals ze het systeem in beweging weet te krijgen. En er waren 4 boeiende opstellingen waarin veel gebeurde en waar iedereen 'hard/hart' in mee werkte.

Opstellingen Ervaringen

Marjanne

Zo bijzonder hoe Nathalie een sfeer creƫert die zo veilig is dat iedereen al snel vertrouwd met elkaar is en zich veilig voelt. Iedereen (zelfs de nieuwkomers) is zo puur in het representeren van de energie en Nathalie voelt haarfijn aan wat ze kan (laten) doen of zeggen om iemand verder in zijn of haar proces te helpen. Nergens anders voelen opstellingen zo krachtig.
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Liefde, geborgenheid, vertrouwen

Op deze groep kan je bouwen

Werken aan een ieders stuk

Dat is pas echt geluk!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Was een mooi weekend. Moet het allemaal nog op me in laten werken. Veel emoties.

Dankjewel!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Inzicht in systemen, diepgaande opstelling. Leuk en leerzaam op een ontspannen wijze.
Opstellingen Ervaringen

Maarten

Dit weekend heeft veel indruk gemaakt, omdat ik zelf een aanvraag heb gedaan en antwoord heb gekregen. Heel leerzaam, ik kan hiermee aan de slag. Ook het meedoen als representant gaf mij  voldoening/ veel emoties, maar dit was goed. Dus het heeft mij toch ook veel energie gegeven. Ik wil nog eens op papier zetten hoe fijn het is hoe jij, Nathalie, met mij meeleefde/ mij ondersteunde met alles d.m.v. de microfoon, en extra aandacht, veel herhalen enz.  Dikke knuf.

Opstellingen Ervaringen

Pam

Dit tweedaagse opstellingenweekend was heel erg in balans! Fijne, ontspannen groep. Nathalie begeleidt zorgvuldig, zacht, kalm en open! Mieke ondersteunt super! Fijne plek, zo in de buurt van Bathmen, in het oosten van het land. Soms vond ik dat er wat teveel gepraat werd. Wellicht omdat ik een man van weinig woorden kan zijn. Het weekend is voorbij gegleden, geen ongemakkelijke, lange pauzes. Nathalie en Mieke: dankjewel! Geven en nemen in balans! Hartelijke groet

Opstellingen Ervaringen

Wim de Boer

De afgelopen weken zijn zeer zwaar voor mij geweest. Ergens heb ik even getwijfeld of ik wel naar het weekend zou gaan.
Achteraf ben ik heel erg blij dat ik toch gekomen ben. Het weekend heeft me veel opgeleverd. Inzichten in mijn eigen situatie, zelfs zonder eigen opstelling. 
Nathalie, je begeleiding is zo warm en liefdevol. Je hebt voor iedereen aandacht. Zeldzaam. 
Dankje!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Het was een heel goed georganiseerd weekend met vele verrassende opstellingen. Ik heb weer nieuwe inzichten gekregen waar ik weer mee verder kan. Ik hoop dat dit mij weer ruimte geeft om mij meer open te stellen en de energie in mijn leven te laten stromen en vertrouwen te hebben. Ik heb ook genoten van de ezels, zo’n mooie energie en ze raakten mij ook in mijn hart waardoor ik nog zekerder weet wat ik wil in mijn leven: vrijheid en natuur en echt leven. Bedankt voor dit mooie weekend en tot ziens! Liefs.

Opstellingen Ervaringen

Birgit

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

(Eerste keer kennismaking met opstellingen in groepsverband.)


Het weekend heeft een positieve en indrukwekkende indruk op mij gemaakt. Genoten van de groepsdynamiek en de competente begeleiding van Nathalie.
Fijn en dankbaar om het meegemaakt te hebben. Zowel het meedoen aan een opstelling van een ander, als mijn eigen opstelling.
 Ik kan nu verder, verder dichter naar mezelf. Bedankt!
Opstellingen Ervaringen

Nancy Hoogdorp

Het weekend heeft mij weer mooie inzichten gegeven in mijn eigen systeem. Waarom reageer ik zoals ik reageer? Waar komt dat vandaan uit mijn systeem? Nathalie creëert steeds weer een veilige bedding, waarin een ieder mag zijn wie hij of zij is. Namelijk..zichzelf! Na dit weekend weer een stukje verder bij mezelf. Vol nieuwe inzichten keer ik terug naar huis. Naar huis naar mijn mooie zelf.. Dankjewel  Stef, voor een schitterend weekend. XXX 

Opstellingen Ervaringen

Lucienne de Haan

Het weekend heeft me kennis, ervaring en vrijheid gegeven. In een groep met allemaal nieuwe mensen verbaast het me hoe vrij ik me heb gevoeld om zo mezelf te zijn. Geen oordeel. Zelfs mijn irritatie mocht er zijn en was van mezelf. Een ervaring die ik niet ga vergeten, mits ik geen dementie ga krijgen. ;-)              Het is veel wat er gebeurt en het verrast me dat mensen zo makkelijk, schijnbaar weer tot zichzelf komen. Dankjewel Nathalie voor een verrijking van wat coachen ook is!

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Goede indruk wat familieopstelling behelst, brengt aan de opsteller én de representant. Onder de indruk van de begeleiding,  de interpretatie en de respectvolle benadering door Nathalie. Brengt mij de kennismaking met De Zomerhof en de eerste ervaring met systemisch werken. Ook het onderdeel uitmaken van , een bijdrage leveren aan het geheel maar mezelf daarbij heel weten te houden zonder inspanning, zonder moeite ervoor te doen. Heerlijk op stroom, bij mezelf. 
Opstellingen Ervaringen

Marion

Een nieuwe ervaring, naast de velen die ik al met opstellingen heb beleefd. Goed geleid, in rust en eenvoud, zonder pretenties. Veel geleerd en begrepen.   De energie van De Zomerhof is warm en hartelijk en vooral heel veilig.                   De zorgzaamheid voor ieders veiligheid en comfort zijn heel goed, zonder ooit opdringerig te zijn.                                        Ik kom graag nog eens een weekend meebeleven.  Volgend jaar na Pasen ;-)

Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Warme indruk. Kennis van waar je mee bezig bent. Maar het meest maakt bij mij indruk het feit dat je zo bij je gevoel blijft en je intuïtie laat spreken. Integer blijft en precies voelt waar je niet aan ‘mag’ komen. Heel respectvol. Het gaf mij veel voldoening een bijdrage te mogen leveren aan de inzichten van de vraaginbrengers, waardoor bij mij ook weer puzzelstukjes op hun plaats vielen en uitgewerkt mogen worden. Ik heb cadeautjes ontvangen die ik de komende tijd mag uitpakken. Ga zo door lief, je hebt zoveel moois te geven samen met jouw lief. Dikke knuffel

Opstellingen Ervaringen

Anja van Heusde

Fijne hartelijke sfeer, mooie plek in de natuur. Bijzondere energie. Waardevolle inzichten. Nieuwe ervaring als notulist. Kom graag eens om foto’s te maken. Dank voor het mooie weekend!
Opstellingen Ervaringen

Een deelneemster

Opstellingen Ervaringen

Wil jij ook met een lichter gevoel 

de deur weer uitstappen?

Na het lezen van de ervaringen van anderen, wil je misschien ook je eigen ervaring opdoen?

Wil jij voelen hoe het is om niet de ballast van iemand anders mee te dragen? 
Wil je zien welke familiebanden van jou verstrikt zijn?

Wil je weten wat een opstelling voor een uitwerking op jou kan hebben?
Kom dan ook naar De Zomerhof en ervaar een intensieve liefdevolle dag.

1e keer Opstellingendag voor Sasa

27-10-2018
.

(zet je geluid gerust flink hard)