De leukste hondennamen

De leukste hondennamen

Komt er binnenkort een hond bij jou wonen? Super! Dan ben je vast al bezig met de voorbereidingen. Op praktisch gebied denk je vast aan het kopen van een mand, riem, speeltjes en voer. Maar op een heel ander gebied ligt natuurlijk ook het uitzoeken van een naam voor je hond. Uiteraard wil jij ook de leukste, mooiste, grappigste of meest bijzondere naam bedenken. Die naam ga je zo vaak uitspreken. Hij moet passen bij je hond zelf, je houdt vast ook rekening met andere dieren in je omgeving en wat ook prettig is dat de naam lekker ‘bekt’ als je je hond roept.
Maar hoe kies je de naam nu eigenlijk uit?

Kon hij/zelf maar kiezen

Dat hoor ik wel vaker. “Als mijn hond nou eens zelf zou kunnen kiezen!”
Wat zou het geweldig zijn als je hond zelf de keuze zou kunnen maken uit jouw top tien van de leukste hondennamen.
Nou, je wordt op je wenken bediend. Het is mogelijk 🙂
Mieke en ik hebben onze hond namelijk ook zelf haar naam laten kiezen.

Hoe laat je jouw hond zelf kiezen?

Ik zal je vertellen hoe wij het bij onze hond hebben aangepakt.
Mieke en ik zijn gestart met elk een lijst te maken met namen die wij mooi vonden. Vervolgens hebben we hieruit zeven namen gevist waar we allebei enthousiast van werden als we dachten aan ons pupje.

De leukste hondennamen op een rijtje

Vervolgens hebben we een opstelling ingepland, waarvoor we een aantal representanten uitgenodigd hadden.
De zeven namen hebben we elk op een los papiertje geschreven. Alle papiertjes dichtgevouwen en in een bak gedaan.
Aan het begin van de opstelling hebben we gecheckt wie als onze hond kwam te staan, wie haar zou representeren.
Alle andere aanwezigen hebben blind een papiertje met een naam uit de bak gepakt. Ze hebben het papiertje goed vastgehouden, zodat ze indirect contact maakten met de betreffende naam.
Hierna hebben alle representanten een plek in de ruimte gezocht: en stonden dus de leukste hondennamen ‘op een rijtje’.

Welke naam koos de hond?

De dame die voor de hond representant stond liep op haar gemak door de ruimte.
Bij iedere representant die een briefje met een naam vast hield, bleef zij staan.
Ze keek de persoon in de ogen en stelde zich open voor de emoties en gedachtes die door haar heen gingen.
Om vervolgens contact met de volgende persoon te maken.
De connectie voelde met een aantal representanten minder sterk dan met de andere. Die mensen ‘vielen’ af.
Uiteindelijk bleef de representant van de hond voor 1 dame staan, keek haar nogmaals diep in de ogen en zei resoluut:
“Ja, deze voelt het beste”.

De representant vouwde het papiertje uit en las de naam hardop voor: LIZA.
Haar naam was gekozen. Ze heet Liza.
.
.

Wil je nog een mooi verhaal lezen over hoe Liza nu jaren later prachtig werk verricht op De Zomerhof?
Lees dan ook: Hond als representant
.
.
Nathalie Steffens
Systemisch werker

Ps: ik zou het fijn vinden als je een reactie achterlaat. Even naar beneden scrollen

Over de schrijver
Hai, mijn naam is Nathalie Steffens. Samen met mijn partner Mieke Zomer sturen wij ons bedrijf De Zomerhof aan. Ik geef de Cursus Communiceren met Dieren en begeleid verschillende soorten opstellingen. Allebei met veel passie en plezier. Ook deed ik vrijwilligerswerk bij 't Dijkhuis, een Woon-, Zorg- en Dienstencentrum in Bathmen. Wekelijks ging ik naar de bewoners toe. Geweldige mensen, die naast hun fantastische eigenschappen ook dementie hebben. Over mijn ervaringen met de bewoners schreef ik dan ook graag.
Sara de Graaf
Door

Sara de Graaf

op 01 Jul 2019

Lieve Nathalie,Wat heb ik jouw Blog met plezier gelezen. Wat leuk dat jouw hond Liza zo aan haar naam is gekomen. Nu ik dit weet, wil ik me gelijk aanmelden voor de cursus. Ik ga me in jouw cursus verdiepen, en binnenkort aanmelden.Ik ben benieuwd wat de cursus, mij gaat brengen.Liefs,Sara de Graaf

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Jul 2019

Lieve Sara, Dankje voor jouw reactie. Ja, bijzonder hè? Haar eigen naam uitkiezen :-) Het lijkt ons tof om je te mogen ontvangen. We zien je aanmelding graag tegemoet.Liefs, Nathalie

Alysha Verhage
Door

Alysha Verhage

op 01 Jul 2019

Nu ik dit heb gelezen, ga ik me gelijk aanmelden voor de opstellingen. Ik heb namelijk net een Pup gekregen. Ik heb al een hondje Jip, Mij leek het daarom leuk om de pup Janneke te noemen. Maar nu ik jou Blog heb gelezen, is het misschien leuk om mee te delen aan de Opstellingen.

Nathalie Steffens
Door

Nathalie Steffens

op 05 Jul 2019

Aaaah, een pup, wat heerlijk. Hoop dat ze het goed met elkaar kunnen vinden. Ben benieuwd wat je van de opstellingen gaat vinden. Hou er maar rekening mee dat je na de dag ws moe bent. En de dag erna wellicht ook. Veel plezier met je honden!

Reactie plaatsen